Комітет з питань правової політики розглянув законопроект про Державний бюджет України на 2025 рік


Жовтень 01
12:04 2024

Комітет з питань правової політики розглянув на своєму засіданні 27 вересня 2024 року поданий Кабінетом Міністрів України проект Закону про Державний бюджет України на 2025 рік (реєстр. №12000 від 14 вересня 2024 року) та пропозиції органів державної і судової влади щодо потреб фінансового забезпечення у 2025 році.

Відповідно до частини першої статті 130 Конституції України держава забезпечує фінансування та належні умови для функціонування судів і діяльності суддів. У Державному бюджеті України окремо визначаються видатки на утримання судів з урахуванням пропозицій Вищої ради правосуддя.

Комітет звернувся до головних розпорядників бюджетних коштів, а також до Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Служби судової охорони, Національної школи суддів з проханням надати свої зауваження до законопроекту про Держбюджет на 2025 рік та пропозиції до його додатків.

До Комітету надійшли пропозиції від Державної судової адміністрації України, Конституційного Суду України, Вищого антикорупційного суду, Вищого суду з питань інтелектуальної власності, Вищої ради правосуддя та окремо від головного розпорядника від Служби судової охорони, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України.

Верховний Суд та Міністерство юстиції України проінформували Комітет про відсутність пропозицій до Законопроекту.

Заслухавши на засіданні Комітету представників головних розпорядників бюджетних коштів щодо додаткових потреб у фінансуванні та представників Міністерства фінансів України, обговоривши положення проекту Закону України про Державний бюджет України на 2025 рік, Комітет вирішив, зокрема:

• пункт 3 розділу «Прикінцеві положення» виключити;

• доповнити розділ «Прикінцеві положення» пунктом 17-1 такого змісту:

«17-1. Установити, що у 2025 році оплата праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя здійснюється на основі класифікації посад за окремою схемою посадових окладів, затвердженою Кабінетом Міністрів України за поданням Державної судової адміністрації України»;

• підтримати пропозиції, надіслані органами державної та судової влади, до проекту Закону про Державний бюджет України на 2025 рік, та рекомендувати Комітету з питань бюджету збільшити передбачені у додатку № 1 видатки в розмірі 14 997 807,4 тис. грн. (для Конституційного Суду України на 71 408,6, тис. грн., для Вищого антикорупційного суду на 265 623,7 тис. грн., для Вищого суду з питань інтелектуальної власності на 385 151,9 тис. грн., для Вищої ради правосуддя на 107 309,6 тис. грн., для Державної судової адміністрації України на 14 168 313,6 тис. грн.) та передбачені у додатку № 2 видатки у розмірі 3 072 943,0 тис. грн. для органів та установ, які фінансуються Державною судовою адміністрацією України (для Служби судової охорони на 2 986 600,4 тис. грн. (у тому числі у розмірі 556 421,9 тис. грн. критично необхідних видатків та 1 355 032,0 тис. грн. на виконання рішень судів), для Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на 74 094,0 тис. грн., для Національної школи суддів України на 12 248,6 тис. грн.).

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Представники Мін’юсту взяли участь в обговоренні проблем рейдерства та ролі нотаріусів у кримін...

Прочитайте повну статтю

Ольга Стефанішина: Системно працюємо над посиленням спроможностей держслужби на шляху до ЄС

Прочитайте повну статтю

Розстріл зупинки громадського транспорту у Херсоні - є загиблі

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь в офіційних заходах з нагоди Дня захисників та захисниць України

Прочитайте повну статтю

ВРП тимчасово відсторонила чотирьох суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуд...

Прочитайте повну статтю

Суддю Херсонського апеляційного суду звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

На Закарпатті судитимуть держслужбовця, який незаконно вивів з держвласності землю вартістю май...

Прочитайте повну статтю

«Дякую кожному і кожній, хто захищає нашу землю, наших людей», – Ігор Клименко з нагоди Дня зах...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь