Сенсація

Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроект щодо врегулювання питань трансплантації анатомічних матеріалів людині


Листопад 15
15:00 2021

Комітет розглянув у другому читанні проект Закону «Провнесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питаннятрансплантації анатомічних матеріалів людині» (№ 5831).

Голова підкомітету з питань сучасних медичнихтехнологій та розвитку трансплантології Комітету з питань здоров'я нації,медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва зазначила, щозаконопроект спрямований на покращення та підвищення ефективності Закону «Протрансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині»», який бувприйнятий у 2019 році і дав можливість робити трансплантації в Україні.

За її словами, всього народними депутатами буловнесено до законопроекту 63 поправки, із яких пропонується повністю врахувати18, редакційно – 5, частково – 8 і відхилити – 31 поправку.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Радіприйняти законопроект у другому читанні та в цілому з необхіднимтехніко-юридичним доопрацюванням.

Члени Комітету розглянули у першому читанні проектЗакону «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питаннясоціального захисту постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19) медичнихпрацівників закладів охорони здоров’я, педагогічних та науково-педагогічнихпрацівників закладів освіти всіх форм власності» (№ 6192-1).

Даним альтернативним законопроектом, як і основним,пропонується врегулювати питання соціального захисту постраждалих відкоронавірусної хвороби (COVID-19) медичних працівників закладів охорониздоров’я всіх форм власності.

Окрім того, пропонується надати право на страховівиплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів освіти всіхформ власності, а також фахівцям з реабілітації реабілітаційних закладів у разівстановлення їм групи інвалідності або смерті, що настала внаслідокзахворювання коронавірусною хворобою (COVID-19). При цьому пропонуєтьсяприрівнювати захворювання цих працівників на COVID-19 до професійнихзахворювань.

Також проектом пропонується встановити додатковідоплати педагогічним чи науково-педагогічним працівникам закладів освіти урозмірі 100% заробітної плати за рахунок «ковідного фонду».

Під час обговорення було висловлено ряд зауважень до законопроекту.Зокрема, зазначалось, що працівники освіти безпосередньо не задіяні вліквідації COVID-19 і зустрічаються з ризиками так само, як і представникиінших професій, тому прирівнювання їх до медиків не коректно.

Народні депутати також зауважили, що підтримуютьосновний проект Закону «Про внесення змін до статті 39 Закону України "Прозахист населення від інфекційних хвороб" щодо врегулювання питаннясоціального захисту постраждалих від коронавірусної хвороби (COVID-19) медичнихпрацівників закладів охорони здоров’я всіх форм власності», № 6192, вже рекомендованийКомітетом Верховній Раді для прийняття у першому читанні.

Члени Комітету ухвалили рішення рекомендуватиВерховній Раді за підсумками розгляду у першому читанні законопроект №6192-1відхилити.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь