Консультанти DB провели низку енергетичних аудитів в АТ «Укрзалізниця» в рамках розробки стратегії енергоефективності компанії


Грудень 10
14:13 2021

Консультант АТ «Укрзалізниця» в галузі енергоефективності — компанія DB Engineering & Consulting – у серпні-листопаді цього року провела 7 енергетичних аудитів виробничих підрозділів компанії. Це перші результати роботи DB у рамках співпраці з АТ «Укрзалізниця» з розробки стратегії енергетичного менеджменту товариства за проєктом електрифікації української залізниці.

За результатами перших місяців роботи компанія DB надасть Укрзалізниці типові рекомендації для проведення енергетичних аудитів в усіх господарствах компанії. Також у першому кварталі 2022 року Укрзалізниця отримає аналітичні інструменти для аналізу споживання матеріально-технічних ресурсів та експертні рекомендації щодо управлінських рішень для фінансування енергоефективних заходів.

Крім того, компанія DB розробить для Укрзалізниці інвестиційний план енергоефективності відповідно до зобов’язань у рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку за проєктом електрифікації залізничного напрямку Долинська — Миколаїв — Колосівка. Укрзалізниці також буде надано дорожню карту щодо отримання сертифікату ISO 50001 й навчання співробітників.

Ці заходи дозволять Укрзалізниці зменшити експлуатаційні витрати, підвищити якість і надійність  обслуговування залізничного транспорту та зменшити його вплив на навколишнє середовище. Завершити реалізацію проєкту планується у лютому 2023 року.

Нагадаємо, що DB Engineering & Consulting GmbH було визначено консультантом АТ «Укрзалізниця» в галузі енергоефективності за результатами тендерної закупівлі за правилами та процедурами ЄБРР. Для реалізації договору з DB спеціальний фонд акціонерів ЄБРР (СФА) погодився надати Укрзалізниці безповоротний ґрант у сумі близько 370 тис. євро, який повністю покриває суму оплати послуг консультанта.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Практика застосування дисциплінарних стягнень до арбітражних керуючих за період 2020-2024 років

Прочитайте повну статтю

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення першої інстанції про стягнення російських активі...

Прочитайте повну статтю

Одна жінка загинула, десятеро поранено:поліцейські Харківщини задокументували наслідки злочинів...

Прочитайте повну статтю

Як зареєструвати розмитнене авто у сервісному центрі МВС

Прочитайте повну статтю

Новий світовий рекорд від українських рятувальників

Прочитайте повну статтю

89% українців підтримують державну політику пам'яті: ключові дані соціології від УІНП

Прочитайте повну статтю

«Локальна пам'ять»: меморіальні заходи російсько-української війни та інші новини регіонів

Прочитайте повну статтю

Системний внесок рибоохоронців Держрибагентства у зміцнення обороноздатності України

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь