Квартира за “подаровані” кошти: НАЗК провело моніторинг способу життя одного з керівників в Офісі Генерального прокурора


Березень 28
18:15 2023

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело моніторинг способу життя заступниці начальника відділу організації закупівель, моніторингу та договірної роботи Департаменту державного майна, ресурсів та матеріально-технічного забезпечення Офісу Генерального прокурора. За результатами моніторингу НАЗК не знайшло підтвердження того, що кошти на придбання квартири вона отримала за рахунок законних доходів. Відповідні матеріали НАЗК надіслало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Заступниця керівника вказного відділу Офісу Генерального прокурора задекларувала за 2020 рік квартиру в одній з новобудов Києва, яку придбала за 1 866 400 гривень.

У день придбання квартири декларантка отримала від своєї матері 1,9 млн грн у подарунок, про що подала повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Посадовиця пояснила, що кошти вона отримала фактично, без будь-яких банківських переказів.

За заявою матері, джерелом подарованих коштів були доходи, які вони отримали разом з чоловіком від продажу спільного майна.

Водночас НАЗК встановило, що спільні витрати матері та батька чиновниці (понад 3,5 млн грн) значно перевищують отримані ними офіційні доходи за 1998 – 2020 роки (понад 1,7 млн грн). Тобто заощаджень для подарунка доньці в розмірі 1,9 млн грн вони не мали.

Доходи працівниці прокуратури також не давали можливості оплатити придбання квартири. За даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, її доходи за 2020 рік становили понад 537 тис. гривень. При цьому в декларації за 2020 рік у неї збільшились збереження на 7 тис. доларів США порівняно з декларацією за 2019 рік. Протягом року посадовиця витратила з банківського рахунку понад 230 тис. гривень.

НАЗК направило матеріали до САП для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активу необґрунтованим та його стягнення в дохід держави.

Нагадаємо, НАЗК здійснює моніторинг способу життя, щоб встановити, чи відповідає рівень життя посадовця та членів його сім’ї, майно й отримані ними доходи декларації.

Кожен може повідомити до НАЗК, на пошту info@nazk.gov.ua, про відомі факти для того, щоб ми перевірили будь-якого публічного службовця на предмет того, чи відповідає його рівень життя законним доходам.

Для того, щоб ваше повідомлення швидше розглянули, рекомендуємо:

Посилання скопійовано

Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь