Міндовкілля продовжує роботи з оновлення даних у Державному кадастрі ПЗФ


Листопад 12
16:01 2021

Маємо важливі новини! Відтепер кожен бажаючий може працювати з геопросторовими даними Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду і вільно використовувати їх при просторовому плануванні, проєктуванні, організації наукових досліджень тощо. Для цього Міндовкілля розмістило оновлену версію цих даних на Порталі відкритих даних https://data.gov.ua/dataset/mepr_05

Найближчим часом ці оновлені дані будуть відображені на національному порталі екологічної інформації «ЕкоСистема».

Також ми співпрацюємо з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру для оновлення шару “Природно-заповідний фонд” на Публічній кадастровій карті України.

Завдяки вашим повідомленням, які надійшли за формою зворотного зв’язку, та за сприяння українсько-німецького проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» ці дані містять уточнену інформацію про:

73 пам’ятки природи

25 заказників

2 заповідні урочища

2 дендрологічні парки

1 ботанічний сад

Карпатський біосферний заповідник

Природний заповідник “Дніпровсько-Орільський”

Національні природні парки “Олешківські піски” та “Синевир”

Регіональні ландшафтні парки “Великобурлуцький степ” та “Краматорський”

Тепер, порівняно з попередньою версією:

уточнені межі 99 територій та об’єктів ПЗФ у Закарпатській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Тернопільській, Херсонській та Чернігівській областях.

додані межі 10 територій ПЗФ у Закарпатській, Харківській, Донецькій, Тернопільській та Херсонській областях.

Роботи з удосконалення Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду продовжуються. Тож, якщо ви помітили неточності у відображенні меж ПЗФ або відомий вам об'єкт ПЗФ відсутній – надсилайте, будь ласка, інформацію через форму зворотного зв’язку https://tinyurl.com/pzf-pkk

Міндовкілля дякує усім, хто долучився до збору матеріалів щодо меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Серед них:

Дмитро Томенчук (заступник начальника відділу регулювання природокористування та розвитку заповідної справи, Департамент екології та природних ресурсів, Закарпатська ОДА)

Тетяна Михайличенко (заступник начальника управління-начальник відділу, Департамент захисту довкілля та природокористування, Харківська ОДА)

Ігор П’ятківський (заступник начальника управління - начальник відділу екомережі, природних ресурсів, екомоніторингу і зв'язків з громадськістю, Управління екології та природних ресурсів, Тернопільська ОДА)

Юрій Тюх (заступник директора з наукової роботи, НПП “Синевир”)

Ігор Росоха (НПП “Синевир”)

Юрій Беркела (начальник відділу науково-дослідної роботи та міжнародної співпраці, Карпатський біосферний заповідник)

Василь Покиньчереда (заступник начальника відділу науково-дослідної роботи та міжнародної співпраці, Карпатський біосферний заповідник)

Максим Височин (провідний науковий співробітник, РЛП “Краматорський”)

Андрій Компанієць (заступник начальника управління-начальник відділу раціонального використання природних ресурсів, Департамент захисту довкілля, Запорізька ОДА)

Вікторія Сломінська (головний спеціаліст відділу заповідної справи та біоресурсів, Управління заповідної справи та економіки природокористування, Херсонська ОДА)

Олександр Шишацький

Тетяна Ситник (засновник, ГО "Насіннєва скарбниця")

Ірина Акулова (головний природознавець, природний заповідник “Дніпровсько-Орільський”)

Віктор Скоробогатов (експерт, Українська природоохоронна група)

Олена Лепесій (інженер з охорони природних екосистем, НПП “Олешківські піски”).

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь