Міненерго інформує про роботу енергосистеми України на 5 травня 2022 року


Травень 05
19:21 2022

За минулу добу відновлено електропостачання близько 19 тисячам споживачів.

Зокрема, у Донецькій області — 5,9 тисячі, Дніпропетровській – 5,5 тисячі, Харківській – 4 тисячам, Київській — 3,4 тисячі, Чернігівській – 300 споживачам.

Газопостачання відновлено більше 4,6 тисячі абонентів.

Українські енергетики докладають максимальні зусилля, щоб оперативно повернути енергопостачання українським громадянам.

Проте у деяких районах аварійно-відновлювальні роботи ускладнені або унеможливлені через активізацію бойових дій та виникнення нових пошкоджень.

Станом на 5 травня в Україні залишаються знеструмленими близько 820 населених пунктів, загалом близько 710,6 тисячі споживачів. Зокрема, в Донецькій області – понад 320 тисяч споживачів, Харківській — 170,5 тисячі, Луганській – понад 120 тисяч.

Без газопостачання залишаються майже 225 тисяч абонентів. Найбільш складна ситуація із газопостачанням спостерігається в Запорізькій, Київській, Чернігівській, Миколаївській та Харківській областях.

Електроенергія

Енергосистема України продовжує впевнено працювати з європейською мережею ENTSO-E, тримаючи частоту на рівні 50 Гц. Всі види електростанцій продовжують працювати згідно з графіком.

За минулу добу ремонтні бригади НЕК «Укренерго» повернули в роботу об’єкти енергетичної інфраструктури одразу в кількох областях. Відновлене джерело живлення мережі західного регіону – підстанція 220 кВ. Все пошкоджене устаткування відремонтоване та поставлене під навантаження. Одночасно на сході країни була включена в роботу високовольтна лінія 330 кВ, що також є джерелом електропостачання регіону.

Ввечері в Київській області було завершено аварійний ремонт трансформатора на одній з підстанцій та включено в мережу повітряну лінію 750 кВ. Було підвищено надійність електропостачання столиці та всієї Північної енергосистеми.

Також продовжуються ремонтні роботи на кількох лініях та підстанціях 750 та 330 кВ в Київській, Чернігівській та Сумській областях.

Атомна генерація

Всі діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Сумарна поточна потужність енергоблоків забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Газотранспортна система 

Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб українських споживачів - промисловості, установ, домогосподарств, підприємств електроенергетики. Ремонтні бригади ОГТС здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах, розташованих на звільнених від російських окупантів територіях.

Гідроенергетика

Гідроелектростанції компанії працюють у штатному режимі згідно з графіком та відповідно до команд диспетчерів.

Експлуатаційний персонал у повному складі знаходиться на робочих місцях. На станціях компанії продовжують виконуватись планові ремонти гідроагрегатів, а також роботи з реконструкції обладнання, метою яких є подовження термінів експлуатації гідротехнічних об’єктів, збільшення встановленої потужності ГЕС і ГАЕС, а також поліпшення якості виробленої електроенергії.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь