Мінрегіон: Безпека, технологічність та якість — ключові задачі у модернізації харчоблоків в школах


Листопад 12
18:00 2021

Здорове харчування є одним з основних елементів комплексного освітнього процесу. Відтак модернізація харчоблоків є частиною реформи шкільного харчування. Оновлення таких об’єктів відбувається за трьома головними критеріями — безпека, технологічність та якість. Детально про те, як органи місцевого самоврядування можуть залучати кошти державного бюджету для модернізації харчоблоків у школах розповіла директорка Департаменту впровадження пріоритетних проєктів регіонального розвитку Надія Бондарчук.

«Органи місцевого самоврядування мають бути, в першу чергу, зацікавлені в модернізації харчоблоків у школах їхніх громад. По-друге, розуміти, що такі проєкти мають відповідати низці критеріїв. Зокрема, бути якісними, з сучасним обладнанням й відповідати вимогам інклюзивності та безбар’єрності. Таким чином ми створимо безпечний простір для дітей у кожному регіоні. Держава готова надавати фінансову підтримку на реалізацію проєктів з модернізації харчоблоків у школах. Головне тут — ініціатива та професійний підхід з боку громад», — зазначила Надія Бондарчук.

Зазначимо, регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувся за участі першої леді Олени Зеленської, яка є ініціаторкою реформи системи шкільного харчування. Також на заході були присутні представники профільних міністерств, органів місцевого самоврядування, державних підприємств та громадських організацій.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що цьогоріч до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено 500 соціальних об’єктів.

Довідково

Під патронатом першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформа шкільного харчування. Це є одним із ключових напрямів діяльності першої леді України. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Запис Мінрегіон: Безпека, технологічність та якість — ключові задачі у модернізації харчоблоків в школах вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь