Мінсоцполітики активно працює над розвитком у громадах мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства


Грудень 14
12:06 2021

Починаючи з січня 2021 року Міністерством соціальної політики як координатором на загальнодержавному рівні у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі здійснюється активна робота з реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Вагомою складовою успішної та своєчасної реалізації субвенції є проведення спеціалізованих навчань для 124 територіальних громад, які її отримали.

З цією метою Мінсоцполітики спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення було проведено низку вебінарів для громад, які отримали субвенцію. Вебінари проходили у два етапи:

1. "Мережа загальних та спеціальних служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі" – вебінар проведений за участю Галини Скипальської, Директорки представництва БФ "Українська фундація громадського здоров’я", Наталії Цветкової, координаторки проектів БФ "Українська фундація громадського здоров’я", Богдана Руденка, заступника директора Херсонського обласного центру соціальних служб та Ірини Краснолобової, директорки денного центру соціально-психологічної реабілітації "Розірви коло" з міста Харків;

2. "Міжсекторальна взаємодія для громад, які отримали державну субвенцію" – проведений вебінар "Добробут і безпека громади: взаємодія суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству", лектор - Сергій Велигодський, експерт Представництва Фонду ООН.

Проводячи навчання, Міністерство соціальної політики наголошує на необхідності відповідального підходу до використання державної субвенції територіальними громадами, а також якісного функціонування спеціалізованих служб, які створені за рахунок субвенції, зокрема 30 нових притулків, 38 нових денних центрів, 58 нових консультативних служб, а також належного використання 41 автомобіля для мобільних бригад при притулках та матеріально-технічних засобів, якими забезпечено 7 притулків.

13 грудня 2021 року, підсумовуючи спільні навчання, начальник Відділу моніторингу за дотриманням європейських стандартів рівності Мінсоцполітики Петро Ткач акцентував увагу представників територіальних громад на:

- необхідності комплексної та своєчасної реалізації державної політики у сфері протидії домашньому насильству та потреби у створенні спеціалізованих служб підтримки;- важливості запровадження системного реагування на насильство, де кожен випадок отримує належну увагу, що можливе лише за наявності спеціалізованих служб у громаді;- персональній відповідальності посадовців, новопризначених осіб у громадах, сільських, селищних радах щодо своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Окрім того, Петро Ткач вкотре звернувся до громад з проханням посилити роботу щодо реалізації субвенції, оскільки її несвоєчасне використання унеможливить забезпечення надання якісних та доступних соціальних послуг особам, які їх потребують. Міністерство соціальної політики перебуває на постійному зворотному зв’язку з громадами усіх рівнів з чіткою та усвідомленою позицією про те, що за кожним випадком домашнього насильства залишається людина, її життя та безпека, які є найвищою цінністю держави, а тому діє консолідовано та оперативно.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Прикордонники бригади «Помста» прибирають шкідників у лісах на Харківщині

Прочитайте повну статтю

За сьогодні команда Фонду державного майна України провела 3 приватизаційні аукціони на суму по...

Прочитайте повну статтю

До уваги користувачів Єдиної державної електронної cистеми управління галуззю рибного господарс...

Прочитайте повну статтю

«Пакунок Герою»: у Львові прикордонники провели акцію в підтримку побратимів

Прочитайте повну статтю

Прикордонники Мукачівського загону вибороли першість в обласній «Динаміаді»

Прочитайте повну статтю

Прикордонна бригада «Гарт» накриває вогнем позиції окупантів на Вовчанському напрямку

Прочитайте повну статтю

 Партію ноутбуків Apple виявили митники у рейсовому автобусі

Прочитайте повну статтю

У «Краківці» прикордонники виявили «передачу» на 3 млн гривень

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь