Мінсоцполітики наголошує на необхідності активізації зусиль щодо створення спеціалізованих служб для постраждалих від насильства у регіонах


Грудень 21
12:15 2021

Системне реагування на домашнє насильство та / або насильство за ознакою статі, де кожен випадок отримує належну увагу, можливе лише при наявності в громаді спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від насильства.

Відповідальний підхід до використання державної субвенції територіальними громадами, моніторинг та реагування на проблемні питання в ході реалізації субвенції з боку Мінсоцполітики, а також належний рівень координації з боку обласних, Київської міської державних адміністрацій забезпечують ріст показників використання державної субвенції.

Так, згідно з проведеним аналізом даних обласних, Київської міської державних адміністрацій, станом на 01.12.2021 року місцеві бюджети профінансовано в сумі 205 721,978 тис. грн, що становить 75% розміру субвенції, загальна сума касових видатків місцевих бюджетів, складає 105 740,354 тис. грн, що становить 39 % від загальної суми субвенції, в той же час, аналогічний показник станом на 01.11.2021 становив 20 %.

Ситуація щодо недостатньо ефективної і своєчасної роботи щодо створення спеціалізованих служб спостерігається в Івано-Франківській, Волинській, Харківській, Львівській та Київській областях.

Мінсоцполітики вкотре звертається до територіальних громад щодо активізації зусиль у створенні спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі та початку їх функціонування задля забезпечення доступності до необхідних соціальних послуг осіб, які їх потребують.

Інфографіку "Обсяг державної субвенції" можна переглянути за посиланням.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь