Міжнародна співпраця: Команда ФДМУ провела зустріч з Польською агенцією інвестицій та торгівлі, Польським фондом розвитку і Корпорацією страхування експертних кредитів


Вересень 13
15:01 2024

Команда ФДМУ у складі в.о Голови Фонду — Іванни Смачило та керівника апарату  відомства — Олександра Бірюкова провела робочу зустріч з Польською агенцією інвестицій та торгівлі, Польським фондом розвитку і Корпорацією страхування експертних кредитів. Предмет обговорень — шляхи залучення польських інвесторів на українські ринки.

Делегація представила партнерам можливості інвестування у державну нерухомість або землі сільськогосподарського призначення. Окремо представили інвестменю з приватизації, акцентували на відновленні великої приватизації. Іванна Смачило  розповіла польським колегам про найбільші активи — готель «Україна», АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», завод «Аерок».

Також сторони обговорили можливості обміну досвідом щодо управління агропідприємствами, які перебувають у державній власності, та  підготовки й передачі в оренду земель сільськогосподарського призначення. Досвід наших партнерів важливий, оскільки імплементація європейських стандартів в Україні є однією з вимог для вступу до Європейського Союзу. 

Окремою темою обговорень стали можливості страхування польських інвестицій від воєнних ризиків, адже економічні гарантії для бізнесу є одним з ключів до успішного залучення іноземного капіталу в українську економіку. 

У свою чергу, представники Польської агенції інвестицій та торгівлі висловили зацікавленість у пропозиціях від ФДМУ, зокрема у секторах сільського господарства та видобувної галузі.

Довідково. Польська агенція інвестицій та торгівлі (Polska agencja Inwestycji i handlu, PAIH) — це польське урядове агентство, яке сприяє розвитку польського експорту та залучення інвестицій у Польщу. Представництво в Україні відкрито у 2018 році. Крім того, агенція створила реєстр польських компаній, які готові взяти участь у відбудові України. Станом на липень 2022 в реєстрі було 420 польських компаній, на початок 2024 року кількість компаній у реєстрі перевищила 3 тисячі.

Польський фонд розвитку  —  це державна фінансова група, яка пропонує інструменти підтримки розвитку компаній, органів місцевого самоврядування та окремих осіб. ПФР було створено у рамках урядового Плану відновлення та розвитку, розробленого Віце-прем’єр-міністром та Міністром економічного розвитку та фінансів. Корпорація страхування експортних кредитів (KUKE) – єдиний у світі страховик, який бере на себе ризики, пов'язані з оплатою за поставлену продукцію та її транспортуванням замовникам в Україні. Наразі KUKE реалізує перший контракт в інтересах компанії за межами Польщі – це страхування ризиків німецької компанії, яка інвестує в Україну.  

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь