Сенсація

Міжнародна взаємодія: заступниця Голови ФДМУ взяла участь у щорічній Конференції «Мир та Сільське господарство»


Жовтень 02
15:01 2024

Заступниця Голови ФДМУ Оксана Осьмачко з робочим візитом відвідала Берлін, де взяла участь у міжнародній щорічній конференції «Мир і Сільське Господарство». Ключові цілі візиту: презентація потенціалу проєкту «Земельний банк» та обмін досвідом щодо управління агропідприємствами, які перебувають у державній власності.

Заступниця Голови відомства розповіла потенційним інвесторам про вдалий старт проєкту «Земельний банк», можливості, які він надає для агровиробників та процедури участі у торгах.

Оксана Осьмачкон наголосила: «Фонд держмайна працює над ефективним використанням земель сільськогосподарського призначення та наповненням держбюджету. Всі торги проходять онлайн, у системі «Prozorro. Продажі», що унеможливлює корупцію та робить процес швидким. Для участі в аукціоні аграрії мають пройти простий процес: обрати лот, зареєструватися на електронному майданчику, сплатити внески та взяти участь у торгах. Переможці отримають право довгострокової оренди - до 14 років для однорічних насаджень або до 25 років для багаторічних». 

Також окремою темою обговорень, з іноземними партнерами, став досвід управління державними агропідприємствами. В управлінні Фонду держмайна 220 таких ДП і важливо працювати над правильною стратегією, оскільки ефективне використання державних ресурсів допоможе посилити внутрішні резерви України. Одними з ключових питань, які обговорювалися, є можливості експорту продукції підприємствами та шляхи оптимальних логістичних маршрутів.

Крім того, Оксана Осьмачко взяла участь  у сесії «Історія, сучасність та майбутнє мережі «Хліб миру» та урочистому заході ««Хліб миру» через покоління: готовність до нового старту сприяння європейському діалогу заради миру та сільського господарства».

Нагадаємо, Україна прийнята до складу цієї організації та участі в конференції на постійній основі, оскільки вже є кандидатом  на членство у Європейському Союзі.

Довідково. 10-та Щорічна Конференція «Мир і Сільське Господарство» є міжнародним заходом, присвяченим обговоренню ролі сільського господарства у сприянні миру, сталого розвитку та продовольчої безпеки в умовах сучасних викликів. Конференція проходить під патронатом Федерального міністра продовольства та сільського господарства ФРН. Організатор Конференції The Association Friedens Brote. V. (PeaceBread e.V.) - це німецька неурядова організація, заснована у 2014 році, що займається питаннями миру, сільського господарства та продовольчої безпеки. Основна мета організації сприяти побудові миру через розвиток сільськогосподарського співробітництва між країнами Центральної та Східної Європи, використовуючи символічну ідею «хліба як посланця миру».

Конференція збирає експертів, урядовців, представників міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства для обміну досвідом, ідеями та найкращими практиками. Цьогоріч на конференції були представники 12 країн Європи, які підтримують Україну і готові працювати разом над новими та діючими проєктами.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років

Прочитайте повну статтю

Укроборонпром зміцнює міжнародне партнерство щодо боєприпасів, БпЛА, РЕБ і РЕР

Прочитайте повну статтю

У вересні до державної скарбниці надійшло 52,3 млрд грн митних платежів

Прочитайте повну статтю

6 особливостей, які варто врахувати, змінюючи оподаткування у період воєнного стану

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

Ввозили та продавали «репліки» товарів світового бренду: на Одещині судитимуть групу зловмисник...

Прочитайте повну статтю

Інфографіка щодо оформлення територіальними підрозділами УДМС у Рівненській області біометрични...

Прочитайте повну статтю

Тернопільщина: оформлення паспортів засудженим

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь