Молоді нацгвардійці присягли на вірність українському народові


Листопад 12
15:04 2021

У зв’язку із поширенням в Україні вірусної інфекції COVID-19 та забороною на проведення масових заходів, цього року ритуал складання Військової присяги відбувається без відвідувачів та з дотриманням усіх карантинних вимог, але у форматі онлайн. 

Для кожного з них церемонія прийняття Присяги на вірність українському народові – це велика подія, що буває лише раз у житті справжнього захисника Батьківщини та залишається в серці назавжди.Церемонії проходять з дотриманням всіх карантинних заходів.

Пряма трансляція. 

У Міжнародному центрі підготовки підрозділів НГУ, що в селі Старе на Київщині, слова клятви вірності українському народові виголосили понад 40 новобранців. Зі зброєю у руках сьогодні вони присягли бути чесними, вірними й відданими воїнами, сумлінно та наполегливо виконувати свої обов’язки.

І хоч урочистості проходили без присутності батьків та близьких для них цей день був сповнений хвилювань та радості, адже вони стали справжніми захисниками своєї Батьківщини.

 «Щиро вітаю зі складанням Військової присяги, а наш військовий колектив з поповненням. Гідно несіть звання гвардійця та опановуйте військову професію», – привітав воїнів начальник Міжнародного центру полковник Олександр Крячко.Усі присутні з тремтінням у серці прослухали аудіо-привітання мами одного з новобранців, Світлани Лозицької, яка дала батьківський наказ вірно служити Батьківщині та побажала стати справжніми чоловіками.

Переважна більшість молодих юнаків має мотивацію та готувалися до військової служби заздалегідь.

 «Мені подобається допомагати людям і я маю професію пожежника-рятувальника. Планую підписати контракт та продовжити службу у пожежному підрозділі. До служби готувався, вивчав тактико-технічні характеристики зброї, ходив до стрілецького тиру», – розповів солдат Даниіл Білюк, йому 19 років і родом із Житомирщини.Після складання присяги вже традиційно благословив та освятив воїнів на військову службу військовий капелан Центру отець Григорій Березюк.

Після урочистого ритуалу молодих воїнів привітала з незабутньою подією у їх житті учасниця колективу художньої самодіяльності Центру молодший сержант Олена Хобта, яка побажала гвардійцям стати справжніми захисниками та гідно служити Україні.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Техніка, що рятує»: ДСНС показали як працює унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

Прочитайте повну статтю

Сміливі та відважні, впевнені та вмотивовані, з втомою, але з надією...

Прочитайте повну статтю

На ящиках з-під зброї для бійців «Сталевого кордону» митці написали ікону із зображенням Арханг...

Прочитайте повну статтю

Коли світлини світлі. Фоторепортаж «Бойові медики-прикордонники»

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку мінометники бригада «Гарт» завдають ударів по загарбниках

Прочитайте повну статтю

Били бомбами та дронами: за добу росіяни поранили трьох мешканців Донеччини

Прочитайте повну статтю

Херсонщина: через ворожі обстріли поранено шістьох людей, також є загиблий

Прочитайте повну статтю

Рятував поранених захисників в оточеному ворогом Маріуполі: історія командира повітряного судна...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь