Мюнстер, Люблін, Вінниця стали партнерами


Березень 11
15:13 2023

Міста Вінниця та Мюнстер (Німеччина) офіційно стали партнерами. Відповідну угоду сторони підписали в ході візиту делегації Вінницької міської ради на чолі із заступницею міського голови Галиною Якубович до Мюнстера.

Про це повідомляє офіційний сайт муніципалітету Мюнстера.

Галина Якубович (ліворуч), заступник мера Вінниці, мер Мюнстера Маркус Леве та голова Люблінської міської ради Ярослав Пакула підписали документи про партнерство трьох міст у Залі миру

«Це означає, що те, що міста робили на практиці протягом минулого року, тепер також зафіксовано в письмовій формі», - повідомляє офіційне джерело.

Водночас до візиту доєдналася і делегація міста-побратиму Мюнстера – Любліна (Польща).

Люблін, розташований поблизу українського кордону, був і залишається ключовим гравцем у партнерстві. Відразу після початку війни в Україні Мюнстер направив до Любліна фінансову допомогу, яка складалася з пожертвувань і коштів міста – для людей, які втекли із зон бойових дій. Частина поставок також йшла безпосередньо в Україну через Люблін. Щоб мати можливість підтримати українське місто швидко та за потреби, міська рада Мюнстера у грудні 2022 року за рекомендацією міста Люблін вирішила укласти партнерство солідарності з Вінницею.

Основою партнерства й надалі буде тісна співпраця в цьому тристоронньому альянсі.

«Наш офіційно закріплений тристоронній альянс українського, польського та німецького міст є сильним знаком того, що Європа тримається разом у важкі часи. Головною метою партнерства залишається надання адресної допомоги та виходячи з потреб людей, які постраждали від війни. Однак, ми в Мюнстері, не тільки надаємо допомогу, але й багато чому вчимося в українців, коли бачимо, як вражаюче вони справляються з нинішньою ситуацією», – пояснив лорд-мер Мюнстера Маркус Леве.

Згідно з підписаними угодами, міста-партнери хочуть зберегти перевірену систему доставки допомоги з Мюнстера до Вінниці через Люблін. За останні кілька місяців Мюнстер отримав за програмою Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) пересувні кухні, нешвидкопсувні продукти, посуд і генератори та таким чином перевіз їх до Вінниці. Поставка медичного обладнання за програмою GIZ вже запланована на цей рік. Але співпраця передбачається не лише у сфері гуманітарної допомоги. Обмін ноу-хау – наприклад, в енергетиці чи освітньому секторі – також є фокусом.

 У рамках свого партнерства три міста також враховують, що Вінниця все ще залежатиме від підтримки після закінчення війни. Отже, укладені угоди діють протягом п’яти років після закінчення війни. Після цього всі три міста спільно визначають форму та терміни подальшої співпраці.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь