На Черкащині продовжується осіннє зариблення Кременчуцького водосховища


Листопад 11
22:02 2021

9 листопада 2021 року відбувся другий етап осіннього зариблення Кременчуцького водосховища у межах Черкаської області. До водойми випустили 28 571 екз. (5 000 кг) дворічок білого та гібридного товстолоба. Вага одного екземпляра молоді риби становила близько 175 грамів.

Вселення здійснювалося за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів відповідно до Науково-біологічного обґрунтування показників зариблення Кременчуцького водосховища різновіковою молоддю цінних видів риб на період 2019-2021 років. Зарибок вирощено на державному підприємстві «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» Держрибагентства.

Контроль за проведенням зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Черкаського рибоохоронного патруля. У заході взяли також участь представники користувачів водних біоресурсів, громадськості та ЗМІ.

Довідково:

Товстолоб – вид прісноводних риб родини Коропових. Нині ця риба мешкає практично у всіх водоймах нашої країни. Проте історичною батьківщиною цього виду вважається р. Амур. У ХХ столітті він був спеціально заселений в Аральське море і в р. Кубань для боротьби з цвітінням водойм. Останнім часом поширився по великих річках Європи та Малої Азії.

Харчування товстолоба дуже специфічне. Воно включає різні групи компонентів: зелені водорості, дендрит, макрофіти, ракоподібні, коловертки, личинки хірономід та веслоногі раки. Однак, домінують все-таки мікроскопічні водорості – вони складають 50-70% від усього раціону. Саме тому товстолоба називають меліоратором водойм.

Втім, його меню залежить і від самого виду риби. За ствердженням вчених, білий товстолоб харчується фітопланктоном, а ось строкатий – полюбляє протеїн та білок (зоопланктон, що впливає на швидке зростання тварини). І тільки лише гібридний товстолоб посідає «золоту середину» – може харчуватися як фіто-, так і зоопланктоном.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь