Сенсація

На Чернігівщині рибоохоронці викрили браконьєрів з електровудкою і сіткою


Жовтень 28
15:06 2024

У складних умовах війни на Чернігівщині державні інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля продовжують ефективно та відповідально виконувати свою роботу.

Зокрема, здійснюють рибоохоронні рейди на водоймах, перевіряють законність придбання або збуту риби на ринках та місцях стихійної торгівлі, проводять роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил рибальства тощо.

Так, на одному з озер Чернігівського району рибоохоронцями спільно з поліцією викрито зловмисника, який масово знищував водні біоресурси за допомогою електровудки. Таким варварським способом рибний мародер вбив щук, линів, карасів сріблястих, ротанів та краснопірку.

Водночас успішно протистояти браконьєрству чернігівським рибпатрульним спільно з водною поліцією вдалося і на одній з водойм Новгород-Сіверського району. Там задокументовано громадянина, який з човна за допомогою сітки незаконно виловив майже 100 рибин – карасів сріблястих, краснопірок та щуку, завдавши збитків рибним запасам України на 157 тис. грн.

На місця вищевказаних подій було викликано слідчо-оперативні групи Національної поліції. За всіма фактами порушень оформлено адміністративні протоколи, готуються також матеріали для відкриття кримінальних справ. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Шановні рибалки, будьте відповідальними та пам’ятайте, що дотримання правил рибальства – це не чиясь забаганка, а необхідна міра для збереження та примноження водних біоресурсів нашої країни. Порушуючи ці правила, ви завдаєте непоправної шкоди не лише водним мешканцям, а й своїм нащадкам.

Довідково:

Застосування електроструму для здійснення лову риби є неприпустимим, адже це завдає масштабного руйнування всій екосистемі водойми. Електровудка здатна знищити все живе у радіусі до 20 метрів – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів.

Наразі в Україні не існує системи діагностування уражень риб електрострумом. При затриманні правопорушників розмір збитків розраховується з кількості здобутої риби та без урахування всього комплексу негативної дії від електровудок.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ірина Дубиківська: Спільними зусиллями долаємо безгромадянство разом

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Бійці Національної гвардії України продовжують мінусувати ворожу техніку на всіх...

Прочитайте повну статтю

Мінна безпека в осінньо-зимовий період: в Україні розпочинається новий сезон кампанії «Помічай...

Прочитайте повну статтю

Підрозділами НГУ у 2024 році знищено майже 250 розвідувальних і ударних БпЛА противника, вартіс...

Прочитайте повну статтю

Серед правоохоронних органів найбільше довіряють Національній гвардії – 86%, соцопитування

Прочитайте повну статтю

Дайджест судової практики із земельних питань підготував Комітет НААУ

Прочитайте повну статтю

У Регламенті ВРП визначено порядок розгляду питань, пов’язаних із призначенням та звільненням з...

Прочитайте повну статтю

Мінфін: За минулий тиждень підприємці отримали 511 пільгових кредитів на 2,4 млрд грн за Держав...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь