На Михайлівській площі у Києві відбулося відкриття експозиції Державної служби України з надзвичайних ситуацій «Осередок безпеки»


Червень 04
18:42 2022

Цієї суботи у Києві гості та мешканці столиці мають можливість поглибити свої знання з питань безпеки на локаціях, які рятувальники ДСНС розгорнули на Михайлівській площі поряд зі зразками знищеної російської техніки.

Побачити на власні очі наслідки воєнних дій та дізнатися про те, як вберегтися від небезпечних її проявів можна було у спеціально облаштованих наметах.

4 червня, у Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії, експозицію відвідали міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зі своїми синами, Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін з родиною та заступник Голови ДСНС Сергій Трегубенко. Вони ознайомились з роботою локацій піротехнічної служби, домедичної допомоги та активностями для малечі.

Так, до уваги гостей у наметах представлені зразки вибухонебезпечних предметів - сучасні снаряди, міни, замасковані вибухові пристрої, а також навчальні макети, за допомогою яких фахівці піротехнічної служби показують як виглядає прихована смертельна загроза.

Для того, щоб зацікавити найменших відвідувачів, психологи ДСНС підготували цікаву локацію та активності для дітей: навчальні мультики, які можна переглянути влаштувавшись на м'яких кріслах, розмальовки та яскраві брошури із правилами безпеки життєдіяльності. Усі бажаючі також мають можливість вдягнути форму рятувальника, спробувати себе у ролі пожежного біля «водяної мішені» та загасити полум’я біля вогняного тренажера.

Водночас медики ДСНС продемонстрували гостям заходу як надавати першу домедичну допомогу у разі різного роду травмування. Подібні заходи особливо актуальні сьогодні, коли кількість небезпек в рази збільшилася через агресію з боку російської федерації. Тож, рятувальники не лише ліквідовують численні наслідки воєнних дій, а й прожовжують навчати та інформувати суспільство як необхідно поводитись задля збереження життя.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люд...

Прочитайте повну статтю

Обстріл Харкова - поранені цивільні громаляни, серед яких двоє дітей

Прочитайте повну статтю

Замах на умисне вбивство працівника ТЦК — підозрюється мешканець Дніпропетровщини

Прочитайте повну статтю

Командувач НГУ відвідав позиції гвардійців на Харківщині

Прочитайте повну статтю

Ігор Кименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люде...

Прочитайте повну статтю

«Треба штурмувати ворога далі», – каже прикордонник «Фрозен», який захищає Вовчанськ

Прочитайте повну статтю

«Час повертати своє!» – девіз «Сталевого кордону»

Прочитайте повну статтю

Перед поєдинком Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі покажуть промо з українськими прикордонниками

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь