Сенсація

На Вінниччині аудитори дослідили ефективність використання коштів у сфері освіти


Листопад 16
14:00 2021

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провели державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм Управлінням освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради за період з 01.01.2018 по 30.06.2021 та виявили низку чинників, які негативно вплинули на ефективність використання бюджетних коштів.

Результати аудиту засвідчили, що в територіальній громаді функціонує неефективна мережа загальноосвітніх навчальних закладів, на утримання якої у І півріччі 2021 року витрачено понад 6,1 млн грн бюджетних коштів.

Зокрема, через низьку наповнюваність лише 32% навчальних закладів використовували понад 60% власної проєктної потужності, як наслідок, вартість навчання 1 учня у малокомплектних школах удвічі та утричі перевищувала середній показник по територіальній громаді.

Проведеними під час аудиту розрахунками встановлено, що за умови оптимізації п’яти малокомплектних навчальних закладів економія бюджетних коштів за рік могла становити 6,7 млн грн.

Поряд із цим для малокомплектних шкіл у 2021 році заплановано та затверджено видатки на оплату праці за рахунок освітньої субвенції на 18,9 млн грн більше, ніж для них передбачено формулою розподілу освітньої субвенції. Як результат, укомплектовані навчальні заклади отримали субвенції в менших обсягах.

Результати державного фінансового аудиту засвідчили наявність окремих факторів, які перешкоджали виконанню Управлінням освіти у повному обсязі заходів бюджетних програм у сфері освіти.

Управління освіти зазнало непродуктивних витрат на суму 0,5 млн грн на утримання приміщення (оплату праці сторожів), яке перебуває в аварійному стані та не використовується більш як 10 років, а також 0,4 грн на виготовлення проєктно-кошторисних документацій, кошти на виконання ремонтно-будівельних робіт з яких уже понад 3 роки не виділяються та не плануються.

Крім того, 22 закладами освіти, що перебувають у підпорядкуванні Управління освіти, не оформлені правовстановлюючі документи на право користування земельними ділянками загальною площею 36,8 га та орієнтовною вартістю 27,1 млн грн.

З метою усунення недоліків та поліпшення ефективності використання бюджетних коштів Управлінню освіти надано низку рекомендацій (пропозицій).

Про результати аудиту поінформовано Хмільницьку міську раду, Департамент гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації та Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Пресслужба Управління Північного офісу

Держаудитслужби у Вінницькій області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь