На Херсонщині відбулось відкриття місцевої пожежної охорони у Кочубеївській громаді


Грудень 07
17:16 2021

7 грудня на території Кочубеївської територіальної громади Бериславського району відбулось відкриття місцевої пожежної охорони.

Громада пройшла чималий шлях аби сьогодні мати змогу відкрити місцевий пожежно-рятувальний підрозділ. Це стало можливим завдяки клопіткій співпраці громади, районного підрозділу та керівництва ГУ ДСНС області. Відтепер місцева команда вогнеборців виїжджатиме на ліквідацію пожеж у 14-ти населених пунктах, долаючи  радіус виїзду у 15 кілометрів. Це значно вплине на оперативність пожежогасіння, оскільки Державна пожежно-рятувальна частина Служби 101 дислокується у смт Високопілля на відстані 35 км від села Кочубеївка. Враховуючи відсутність твердого покриття на автошляху, що веде з Високопілля до цього населеного пункту, професійним рятувальникам інколи доводиться витрачати і годину часу, аби прибути до місця пожежі.    

Привітала місцевих мешканців з цією знаковою подією заступниця начальника Головного управління ДСНС області Катерина Гаврилова, підкресливши наскільки важливим сьогодні у масштабах не лише регіону, а й всієї країни є створення команд місцевої пожежної охорони та центрів безпеки.

Слід зазначити, що відтепер на Херсонщині вже функціонує 28 місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, а також один Центр безпеки у Зеленопідській громаді Каховського району. У перспективі на наступний рік створення центрів безпеки у 8-ми громадах області.   

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь