Сенсація

На Житомирщині обговорили проблеми та перспективи боротьби зі сказом


Жовтень 24
12:05 2024

Проблеми та перспективи боротьби зі сказом в Житомирській області обговорили сьогодні під час науково-виробничого семінару, що відбувся у змішаному форматі  на базі факультету ветеринарної медицини Поліського національного університету. Захід відбувся за ініціативи керівництва Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та всебічної підтримки професорсько-викладацького колективу  факультету ветеринарної медицини ПНУ. 

До обговорення надважливих питань семінару долучились представники департаменту екології та природних ресурсів Житомирської ОВА, представники Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та Столичного лісового офісу ДП «Ліси України», користувачі лісомисливських угідь,  керівники Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та Житомирської державної регіональної лабораторії ДПСС, очільники  районних управлінь ГУ ДПСС в Житомирській області.  Серед запрошених в якості доповідачів:  міжнародний експерт з біобезпеки ФАО Олександр Ревнівцев, професор,- доктор ветеринарних наук Олександр Галатюк, голова Бердичівської міськради Сергій Орлюк, голова Коростишівської районної організації УТМР Микола Чиколай. 

Відкрив семінар Олександр Шпита, – в своїй промові  коротко охарактеризував епізоотичну ситуацію зі сказу в регіоні та в країні в цілому, ознайомив з комплексом вжитих Держпродспоживслужбою  протиепізоотичних заходів задля недопущення виникнення спалахів та поширення небезпечного захворювання  на території області.

В онлайн-режимі до семінару долучився директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України Ігор Лоцкін, який відмітив важливість та необхідність проведення таких заходів в контексті залучення всіх для результативної плідної роботи, спрямованої на подолання сказу. Крім того, окреслив пріоритетні завдання та низку заходів, що  наразі вживає Держпродспоживслужба на національному рівні щоб в Україна була виключена з переліку країн, до якої вживаються обмежувальні  заходи в зв’язку зі сказом.

В ході  семінару учасниками було визначено певну проблематику боротьби зі сказом та обговорено можливі шляхи подолання, серед яких :

На завершення було визначено, що лише подальша консолідована та безперервна співпраця для обміну  найкращими практиками, знаннями та власними баченнями шляхів подолання проблематики у боротьбі зі сказом дозволить вжити дієвих заходів для зменшення захворюваності на сказ у регіоні.

 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: через ворожі обстріли загинули двоє людей

Прочитайте повну статтю

Вийшов трейлер фільму про роботу ДСНС, ППО та енергетиків

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця виготовила 200 вагонів-платформ для великогабаритних контейнерів на власних завода...

Прочитайте повну статтю

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити конфлікт компетенцій

Прочитайте повну статтю

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

На Буковині в рамках операції «Мігрант» оштрафовано сімох іноземців та громадянина України

Прочитайте повну статтю

Київщина: міграційники інтенсивно працюють на усіх напрямках діяльності

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь