НААУ представила Раді Європи реалізовані в адвокатурі стратегії з гендерної політики в межах проекту дослідження підтримки жінок у юридичній професії


Лютий 21
15:45 2022

Голова Комітету із питань гендерної політики Тетяна Андріанова та Координатор комітетів Ганна Гаро взяли участь в онлайн інтерв’ю з метою дослідження питань підтримки жінок у юридичній професії в межах реалізації Радою Європи проєкту «Посилення професії юриста відповідно до європейських стандартів». Зазначений проект охоплює п'ять країн – Вірменію, Білорусь, Грузію, Республіку Молдова й Україну.

Присутнім на зустрічі, керівнику проєкту Карену Карапетяну та експертам проекту Бояні Нєтковій, Ремігіюсу Йокубаускасу були представлені статистичні показники представленості жінок в адвокатурі України та у керівних органах НААУ, реалізовані стратегії та ініціативи з гендерної політики.

Зі свого боку Голова Комітету з питань гендерної політики Тетяна Андріанова розповіла про мету створення та основні завдання Комітету, наголосила на важливості міжнародної співпраці та обміні досвідом задля їх більш ефективної реалізації у майбутньому. Серед основних завдань: проведення досліджень стану забезпеченості прав і рівня представництва жінок у юридичній професії в Україні, а також посилення взаємної підтримки жінок і чоловіків із професійного юридичного середовища з метою подолання будь-яких проявів дискримінації за ознакою статі.

Координатор комітетів Ганна Гаро поінформувала про укладений НААУ Меморандум про співпрацю з Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» та реалізовані спільні проекти у сфері захисту прав жінок задля формування гендерно чутливої юридичної спільноти на основі кращих європейських і світових практик.

Представники Ради Європи були приємно вражені реалізованими НААУ стратегіями з гендерної політики та заходами з метою розвитку лідерських якостей у жінок-адвокатів, зазначивши, що ця інформація стане корисною при розробці концепції та дорожньої карти в межах проекту.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь