Нацгвардійці підписали меморандум про співпрацю с закладами культури Донеччини


Листопад 12
13:03 2021

Гвардійці військових частин Східного оперативно-територіального об’єднання, що дислокуються на Донеччині долучилися до підписання меморандуму про співпрацю в галузі культури, мистецтва та туризму з Донецькими обласними та міськими закладами культури.

Попереднє

Наступне

Укладання меморандуму відбулося у Краматорську в залі засідань Донецької обласної державної адміністрації. На заході були присутні представники управління культури і туризму регіону, заступник голови облдержадміністрації, командування Східного територіального управління, а також представники 15 Слов’янського полку та 12 бригади оперативного призначення, що дислокується у Маріуполі.

У зв’язку з впровадженням карантинних заходів на території Донецької області представники громад Донецької області взяли участь у заході дистанційно через онлайн-зв’язок.

Меморандум заздалегідь було підписано керівниками Маріупольської міської ради, Маріупольською районної державної адміністрації, Мангушської селищної ради, Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації, Краматорської міської ради, Краматорської районної державної адміністрації, Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації та обласними закладами культури.

«Підписання меморандуму та небайдужість влади регіонів дає можливість спланувати для гвардійців унікальні культурно-дозвільні програми. Відтепер військовослужбовці строкової служби зможуть регулярно відвідувати мистецькі заходи та збагачувати свій культурний світогляд. Висловлюємо вдячність представникам творчої інтелігенції Донеччини, які відгукнулися на нашу пропозицію щодо підписання даного меморандуму. Підписані подібні меморандуми на Сумщині та Харківщині говорять про те, що громадськість небайдужа до долі та майбутнього нашої держави. Наша мета, щоб строковики за період служби не тільки навчилися військовій справі, а й взяли від неї добре, вічне та духовне, адже сьогоднішні солдати через років 10-15 будуть займати певні посади та визначати долю нашої країни», – зазначив заступник начальника Східного територіального управління з персоналу полковник Сергій Ховайло.

Метою підписання меморандуму також є популяризація культурно-мистецького життя в Донецькій області серед військовослужбовців Національної гвардії України, відкриття по-новому Донеччини, її культурного та історичного потенціалу.

«Завдяки налагодженій співпраці закладів культури із командуванням Національної гвардії України, гвардійці зможуть цікаво та інформативно проводити вільний від служби час. Щомісячно вони зможуть відвідувати театральні вистави, концерти, бібліотечні та мистецькі експозиції, фестивалі, що збагатять їх духовно та інтелектуально. Туристичні магніти Донеччини відкриють для строковиків свої таємничі куточки, ознайомлять із культурною спадщиною нашої області», – наголосила заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна.

Нагадаймо, що перші меморандуми із закладами культури та туризму, видавництвами і бібліотеками були підписані в Харкові, потім аналогічні меморандуми підписали на Сумщині. В результаті налагодженої співпраці нацгвардійці строкової служби, курсанти Національної академії НГУ, офіцери і члени їх родин мають можливість зробити своє дозвілля більш яскравим і насиченим, а діти Донеччини і Луганщини періодично отримують нові книжки сучасних українських авторів.

Анастасія Павленко

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь