Національний банк й надалі вживає заходів для підвищення інвестиційної привабливості та підтримання обороноздатності України


Липень 26
12:03 2024

Національний банк України актуалізує низку валютних обмежень. Зміни почнуть діяти з 11 липня 2024 року.

По-перше, зміни спрямовані на збільшення інвестиційної привабливості України та залучення приватного іноземного капіталу. З цією метою НБУ:

По-друге, Національний банк продовжує здійснювати кроки, щоб посприяти підвищенню обороноздатності України та підтримати волонтерську спільноту. Зокрема:

Нагадаємо, що фізичні особи з 4 квітня 2022 року мають змогу в межах щомісячного ліміту 400 тис. грн в еквіваленті купувати валюту та переказувати її за кордон для придбання товарів з визначеного Національним банком переліку, щоб посприяти підвищенню обороноздатності України. Крім того, з 6 серпня 2022 року фізичні особи-волонтери можуть без обмежень розраховуватися гривневими платіжними картками для купівлі відповідних товарів за кордоном. Наведений вище перелік вже включає тепловізори, рації, бронежилети, каски, шоломи, військову та тактичну форму, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для спостереження, безпілотні літальні апарати, спальні мішки та засоби для надання домедичної допомоги;

По-третє, Національний банк вніс інші уточнюючі зміни для підтримки населення та бізнесу, зокрема:

По-четверте, Національний банк конкретизував норму щодо наявного ліміту в розмірі 100 тис. грн на день для купівлі-продажу готівкової іноземної валюти за безготівкові кошти в гривні, що відповідає ліміту на видачу готівкових коштів з поточних рахунків клієнтів. Уточнення стосується виключно безготівкових коштів, а отже, українці й надалі можуть здійснювати валютно-обмінні операції з готівковими коштами без обмежень за сумою.

Ці та інші уточнюючі зміни внесені постановою Правління Національного банку України від 09 липня 2024 року № 83 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18". Вони набирають чинності з 11 липня 2024 року.

Крім того, уточнено перелік операції за рахунком іноземних компаній. З цією метою Правління Національного банку України 09 липня 2024 року затвердило постанову №82 "Про внесення змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті", що також набирає чинності з 11 липня 2024 року. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь