Національний банк закликав європейських регуляторів підтримати вихід міжнародних страхових груп із ринків рф та рб


Травень 02
11:27 2022

Національний банк України закликав регуляторів небанківського фінансового ринку Австрії, Болгарії та Латвії підтримати вихід міжнародних страхових та інших небанківських фінансових груп із ринків рф та рб.

Це, з одного боку, зменшить репутаційні ризики для українських страховиків та інших фінансових установ – членів міжнародних страхових та фінансових груп, а з іншого – стане ще одним вагомим кроком до міжнародної ізоляції країн-агресорів.

"Ізоляція рф та рб від світового ринку страхування та ринку інших небанківських фінансових послуг – важлива складова нашої перемоги. Будь-яка співпраця з цими країнами означає фінансування військових злочинів та терористичних актів проти мирного населення. Закликаємо регуляторів, учасників світового ринку страхування та ринку інших небанківських фінансових ринків розірвати усі контакти з країнами-агресорами та допомогти Україні в її прагненні до миру та свободи", – прокоментував Голова Національного банку Кирило Шевченко.

Нагадаємо, Національний банк звернувся до міжнародних небанківських фінансових груп (Euroins Insurance Group, Eleving Group, UNIQA Insurance Group AG, Vienna Insurance Group), які працюють у тому числі і в Україні, припинити діяльність на території російської федерації та республіки білорусь.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь