Сенсація

Національний персонал МВС долучився до міжнародної операції ООН з підтримання миру і безпеки в Центральноафриканській Республіці


Грудень 22
14:15 2021

Представник національного персоналу МВС підполковник Каркач Роман Петрович у складі робочої групи Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН відряджався до Центральноафриканської Республіки, з метою проведення комплексної перевірки стану бойової готовності поліцейських та військових миротворчих підрозділів міжнародної операції ООН з підтримання миру і безпеки в Центральноафриканській Республіці (MINUSCA) до виконання завдань за призначенням.

Підполковник Каркач Р. П.  у січні 2021 року, після успішного відбору серед чисельної кількості кандидатів з країн-членів ООН, був відібраний та затверджений Секретаріатом ООН на посаду «Радник з питань реформування (Reform Adviser)» у складі Резервного поліцейського підрозділу (Standing Police Capacity) Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН.

У ході візиту до Центральноафриканської Республіки проведено зустрічі з вищим керівництвом та командирами різних підрозділів Місії ООН, директорами Національної поліції та Національної жандармерії країни, а також здійснено оціночні візити до поліцейських та військових миротворчих підрозділів Місії, що розташовані в столиці країни місті Бангі та в основних регіональних центрах країни – м. Буар, м. Кага-Бандоро та м. Бріа. 

За результатами комплексної перевірки буде поінформовано заступника Генерального Секретаря ООН – Голову Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН.

Резервний поліцейський підрозділ розташований на базі Глобального логістичного центру Поліцейського управління Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН у м. Бриндізі, Італійська Республіка. Складається з офісу директора та трьох відділів: відділ адміністративної підтримки; відділ професійної підготовки; відділ інституційного розвитку та реформи. 

У складі підрозділу перебуває 29 поліцейських та цивільних посадових осіб з 18 країн (Бельгія, Буркіна Фасо, Гана, Єгипет, Зімбабве, Індія, Іспанія, Італія, Китай, Непал, Пакистан, Росія, США, Туніс, Уганда, Україна, Франція, Швеція). 

До основних функції Резервного поліцейського підрозділу відноситься: 

• надання підтримки щодо початкового розгортання поліції ООН в нових миротворчих операціях або спеціальних політичних місіях, зокрема шляхом проведення стратегічної оцінки ситуації з огляду безпеки, структури та ефективності місцевих правоохоронних органів в країні розгортання, розробки керівних документів, стратегічних та оперативних планів для поліції ООН в новій місії, а також шляхом забезпечення безпосереднього керівництва компонентом поліції ООН в новоствореній місії в початковий період;

• надання консультативної підтримки поліцейським компонентам поліції ООН в діючих миротворчих операціях або спеціальних політичних місіях відповідно до їх офіційного звернення щодо широкого кола питань, пов’язаних з правоохоронною діяльністю відповідно до міжнародних стандартів; 

• надання консультативної підтримки іншим структурним підрозділам Секретаріату ООН, агентствам, фондам і програмам, які входять в систему ООН, а також іншим регіональним та міжнародним організаціям з питань, пов’язаних з діяльністю поліції ООН в миротворчих операціях та в цілому щодо міжнародних стандартів правоохоронної діяльності.

Попередній набутий миротворчий досвід та професійна підготовка отримана офіцером під час служби в Національній гвардії Україні неодноразово відзначалися керівництвом Секретаріату ООН.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Міністерство юстиції представляє новий спільний проєкт з радіостанціями – «Бейбі ньюз»

Прочитайте повну статтю

Двоє жителів Донеччини загинули та 18 зазнали поранень через російські обстріли

Прочитайте повну статтю

Наслідки ворожих влучань на Херсонщині – 9 поранених, серед яких медик та волонтер

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Андрій Лубенець: врятував підлітка, попри важке поранення

Прочитайте повну статтю

Розстріляні росією: Дружина прикордонника мобілізувалася після його загибелі, аби продовжити сп...

Прочитайте повну статтю

На митному контролі виявили бурштин з чоловічий кулак

Прочитайте повну статтю

Судова влада ухвалює рішення на основі законів, а не бюджетних чи політичних інтересів – голова...

Прочитайте повну статтю

Виготовляли фальсифіковану побутову хімію: кіберполіцейські ліквідували підпільне виробництво н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь