Надзвичайники навчають дітей правилам безпечної життєдіяльності!


Листопад 28
08:08 2021

Рятувальники докладають максимальних зусиль, щоб попередити виникнення надзвичайних подій за участю молодокго покоління. Зокрема, здійснюють активну інформаційно-роз’яснювальну роботу, влаштовують для дітлахів пізнавальні екскурсії, спілкуються про створення безпечного середовища для дітей з батьками та педагогамии, а також долучаються до інших активностей за участю малечі.

Так, 25 листопада в Житомирській області на базі Ярунського дошкільного навчального закладу Новоград-Волинського району пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». В ігровій формі рятувальники нагадали дітям про безпеку в побуті під час використання електроприладів, газового обладнання тощо. Окремо із школярами обговорили, яких правил необхідно дотримуватися на вулиці, аби не сталося біди та пригадали номери телефонів екстрених служб. Не лишилась осторонь і тема, пов’язана з небезпекою під час виявлення підозрілого предмета. Також кожен зі школярів мав змогу уявити себе справжнім рятувальником і приміряти на себе бойовий одяг фахівців ДСНС.

Водночас, в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, рятувальники м. Хмельницький завітали до учнів загальноосвітньої школи № 20. Діти із задоволенням знайомилася з обладнанням піротехніків та приміряли їхній захисний одяг і шоломи. А ще дітям продемонстрували, як працюють спецінструменти, за допомогою яких рятувальники деблокують постраждалих під час автопригод та з-під завалів. Під час зустрічі з учнями рятувальники розповіли їм основні правила безпечної поведінки у разі виявлення підозрілих предметів, та про ймовірні причини виникнення пожежі.

У свою чергу фахівці Старобільського районного управління ГУ ДСНС України у Луганській області побували у Новолимарівській гімназії та провели зі школярами тематичні бесіди. Рятувальники розповіли, як треба себе поводити, щоб не спровокувати пожежу та як діяти, якщо пожежа таки сталася, і як користуватися вогнегасником. Учні з цікавістю сприйняли корисну інформацію і подякували гостям за спілкування.

На Дніпропетровщині рятувальники Камянського району завітали до учнів Світлогірської середньої загальноосвітньої школи. Під час заходу представники ДСНС ознайомили учнів  зі специфікою роботи Служби порятунку «101» та приділили значну увагу правилам пожежної безпеки у побуті, а також навчанню правильним діям у разі виникнення пожежі в будинку, квартирі чи іншому приміщенні. Рятувальники пояснили, що таке легкозаймисті, колючі, ріжучі, вибухонебезпечні та вогнепальні предмети, яку загрозу для життя та здоров’я  вони несуть. Також, надзвичайники зазначили, яких правил необхідно дотримуватися при використанні електроприладів та газового обладнання. 

Фахівці Служби порятунку «101» постійно долучаються до навчання підростаючого покоління правилам пожежної та техногенної безпеки. Водночас рятувальники закликають дорослих дбати про добробут своїх дітей та змалечку прищеплювати їм відповідальне ставлення до поводження з вогнем, поблизу водойм, у разі виявлення невідомих предметів тощо.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Пропуск осіб і транспортних засобів через «Устилуг – Зосин» частково відновлено

Прочитайте повну статтю

Увага! Пропуск осіб і транспортних засобів через «Устилуг – Зосин» тимчасово не здійснюється

Прочитайте повну статтю

Прикордонники підрозділу РУБпАК «Фенікс» нищать ворога на Луганщині

Прочитайте повну статтю

П’ятеро закарпатців намагалися поза пунктами пропуску потрапити в Румунію

Прочитайте повну статтю

На Сумщині прикордонники збили два ворожі ударні БПЛА типу «Шахед»

Прочитайте повну статтю

Сьогодні особисті електронні кабінети адвокатів можуть працювати з перебоями

Прочитайте повну статтю

Прикордонники бригади «Помста» прибирають шкідників у лісах на Харківщині

Прочитайте повну статтю

За сьогодні команда Фонду державного майна України провела 3 приватизаційні аукціони на суму по...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь