Надзвичайники закликають не ризикувати своїм життям та не виходити на тонку кригу водойм!


Листопад 27
08:11 2021

Територію України подекуди накрили перші заморозки й річки та озера вкрилися тонкою кригою. Зважаючи на це, рятувальники активізували превентивну роботу поблизу водойм, аби вберегти рибалок, допитливих дітей та інших відчайдухів від трагічних подій на ще тонкому льоду. Надзвичайники наголошують, що виходити на кригу наразі зарано – вона занадто тонка і становить пряму небезпеку для тих, хто вирішить знехтувати застереженнями.

Лише від початку цього місяця на водоймах країни загинуло щонайменше 40 осіб!

Так, днями на Кіровоградщині рятувальники разом із представниками управління меліорації та рибного господарства в області провели рейд популярними місцями вилову риби з метою роз’яснення правил спортивного рибальства. Захід відбувся на Кременчуцькому водосховищі у м. Світловодськ. Під час рейду рятувальники нагадали, що з приходом зими збільшуються випадки загибелі людей під час риболовлі на кризі. За словами рибалок, вони володіють правилами безпеки, проте не кожен дотримується їх у житті, сподіваючись на щасливу долю. Рятувальники наголосили, що не можна ризикувати життям, виходячи на риболовлю без засобів порятунку. Крім того, варто чітко знати, як поводитись, якщо опинився у воді, або став свідком нещасного випадку. Та особливо пильно слід дбати про дітей, якщо береш їх з собою на риболовлю, – про це повинні пам’ятати усі батьки.

На Луганщині фахівці Щастинського районного управління ГУ ДСНС в області поспілкувалися з громадянами на вулицях смт Новоайдар та на узбережжі річки Айдар щодо небезпек поблизу водойм. Надзвичайники розповіли про загрозу перебування на тонкій кризі, а також, до чого може призвести скупчення рибалок на одному місці чи розташування поруч великої кількості лунок. Фахівці ДСНС радили мати при собі елементарні засоби порятунку, нагадали правила надання допомоги в екстрених випадках і роздали своїм співрозмовнкам тематичні пам’ятки.

Подібні заходи надзвичайники проводитимуть і надалі впродовж усього зимового періоду.

Шановні громадяни, візьміть до уваги кілька порад щодо поведінки поблизу та на водоймах на початку зимового періоду, коли крига ще надто тонка.

Пам’ятайте про таке:

Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, - не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь