«Наша мета – не зупиняти реформу, попри війну»: Голова АМКУ зустрілася з керівництвом Гендиректорату Європейської Комісії з питань конкуренції


Травень 05
14:22 2022

Про перебіг конкуренційної реформи, плани Антимонопольного комітету України щодо етапів її реалізації, вплив війни на ці процеси йшлося 4 травня під час  зустрічі голови АМКУ Ольги Піщанської з керівництвом Генерального директорату Європейської Комісії з питань конкуренції.

Робоча зустріч пройшла в рамках 21-шої щорічної конференції Міжнародної мережі з питань конкуренції, що триває у Берліні. Ольга Піщанська поінформувала Генерального Директора Генерального Директорату Європейської Комісії з питань конкуренції Олівера Герсента та Директора з питань політики та стратегії Генерального Директорату Інге Бернаертс про те, як працює АМКУ в умовах воєнного стану.

 «Наша мета наразі – завершити реформу. Ми не зупиняємо роботу над цими завданнями навіть під час воєнного стану. Перший етап законодавчих змін наразі готовий до підсумкового голосування у парламенті. Ми разом з проєктом Twinning уже працюємо над підготовкою другого етапу», – відзначила Ольга Піщанська.

Учасники зустрічі наголосили, що конкуренційна реформа надзвичайно важлива в контексті майбутнього вступу України до ЄС. Як зазначила голова АМКУ, Комітет відіграє важливу роль у цьому процесі і в опитувальнику, який нещодавно заповнювала Україна для ЄС, чимало питань були дотичними до діяльності Комітету.

Нагадаємо, розгляд заявки України на членство у ЄС почнеться уже у травні. Наразі ж у Берліні триває 21-ша щорічна конференція Міжнародної мережі з питань конкуренції. 5 травня заплановано вступ голови АМКУ Ольги Піщанської перед її учасниками. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь