Сенсація

Огляд головних тем «Голосу України» від 17 листопада


Листопад 17
11:01 2021

Сьогодніу «Голосі України»:

РусланСтефанчук: «Законопроект про правотворчу діяльність — це Конституція у сферінормотворення»

Росіюпопереджають про серйозні наслідки

Щепленівід ковіду отримають по тисячі гривень

Серйознівиклики і корисні зміни

Гідневшанування військової звитяги УПА

Провнесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородженнявідзнаками Верховної Ради України у сфері освіти і науки

Київ незалишать на самоті перед агресором

Міграційнепротистояння загострюється

Руслан Стефанчук:«Законопроект про правотворчу діяльність — це Конституція у сферінормотворення»

Пленарнезасідання Верховної Ради України 16 листопада 2021 року.

ВерховнаРада ухвалила в першому читанні законопроект про право-творчу діяльність (№5707). Співавтор законопроекту, народний депутат Руслан Стефанчук у своємувиступі наголосив, що законопроект про правотворчу діяльність — це тойдокумент, яким пишатиметься нинішнє скликання Верховної Ради. «Це Конституція усфері нормотворення, яка встановлює єдині правила прийняття, дії, а такожмоніторингу нормативно-правових актів», — підкреслив він, зазначивши, що цейзаконопроект розроблявся понад два роки, до його розробки було залучено низкуправових інститутів, а співавторами документа стали майже 200 народнихдепутатів із різних фракцій. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор.>>> article/353455).

Росію попереджають просерйозні наслідки

ГлавиМЗС Німеччини та Франції у спільній заяві після зустрічі з міністромзакордонних справ України Дмитром Кулебою у Брюсселі підтвердили, що Росіючекають серйозні наслідки в разі нової спроби підриву територіальної цілісностіУкраїни. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/353450).

Щеплені від ковідуотримають по тисячі гривень

Державапродовжує підтримувати бізнес та громадян, які постраждали від пандеміїCOVID-19, а також розробляє низку нових інструментів для допомоги. Зокрема,щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримативід держави одну тисячу гривень. Про це повідомив Президент України ВолодимирЗеленський. (читайте у «Голосі України» на 3 стор.>>> article/353465).

Серйозні виклики ікорисні зміни

Під часХІІІ з’їзду партії «Слуга народу», який відбувся на початку цього тижня,головою партії обрали народну депутатку Олену Шуляк. «Вона є нашим відданим іщирим партійцем», — зауважив під час брифінгу Перший заступник Голови ВерховноїРади Олександр Корнієнко, який раніше очолював партію. Звертаючи увагу насильні сторони О. Шуляк, він згадав реформу в будівельній сфері, роботу напосаді заступниці голови фракції, а також управлінський досвід у бізнесі. Цюкандидатуру узгодили із політичним лідером партії Володимиром Зеленським,повідомив О. Корнієнко. «Далі в партії будуть серйозні виклики, — зауважив він.— Але будуть і корисні зміни, які допоможуть рухатися вперед». (читайте у«Голосі України» на 3 стор. >>> article/353466).

Гідне вшануваннявійськової звитяги УПА

Наступнийрік стане знаковим для нашої держави — бо 14 жовтня 2022-го виповнюється 80років Українській Повстанській Армії.

Провідзначення цієї знаменної події на державному рівні йшлося на черговій сесіїІвано-Франківської обласної ради. Депутати прийняли звернення до Президента,Кабінету Міністрів та Верховної Ради щодо гідного святкування 80-річчя УПА. (читайтеу «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353470).

Про внесення змін додеяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками ВерховноїРади України у сфері освіти і науки

ПостановаВерховної Ради України № 1851-ІХ. (читайте у «Голосі України» на 4 стор.>>> article/353473).

Київ не залишать насамоті перед агресором

ПрезидентФранції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з президентом РФВолодимиром Путіним попередив, що Франція захищатиме територіальну цілісністьУкраїни.

Якповідомило агентство AFP, розмова відбулася 15 листопада і тривала 1 годину 45хвилин, під час бесіди Макрон висловив «нашу глибоку стурбованість і нашуготовність захищати територіальну цілісність України», зазначили в офісіпрезидента Франції. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/353462).

Міграційнепротистояння загострюється

Узв’язку з нарощуваними масштабами провокацій з боку білоруських служб, Польщапосилила свої підрозділи в прикордонній зоні, а також безпосередньо на лініїкордону в місцях великого скупчення мігрантів. У центрі уваги — кількатисячнийтимчасовий табір на білоруській частині прикордонного пункту пропуску «Брузги —Кузниця Білостоцька». (читайте у «Голосі України» на 5 стор.>>> article/353463).

Повнийвипуск «Голосу України» від 17.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь