Огляд головних тем «Голосу України» від 24 листопада


Листопад 24
11:02 2021

Сьогодніу «Голосі України»:

Інститутдослідження Голодомору презентував навчальний посібник

Крокназустріч ЄС

МВФпообіцяв черговий транш

СШАзапровадять нові санкції, і, можливо, нададуть додаткову зброю

Меншеконфліктів — більше компромісів

Хочутьпосилити відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, щоспричинило загибель людей

Яквідбуваються іспити для держслужбовців?

Окупантине відмовляються від агресивних намірів

Провнесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення,Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодозапровадження діяльності Бюро економічної безпеки України…

Понад10 млн українців завершили імунізацію від COVID-19

Історикизапочаткували серію круглих столів «Деколонізація: віднайти своє під шаромросійських імперських міфів»

Інститут дослідженняГолодомору презентував навчальний посібник

Першийв Україні навчальний посібник для вчителів історії та громадської освіти«Голодомор 1932—1933 років — геноцид української нації» презентували вНаціональному музеї Голодомору-геноциду.

«Посібникпройшов апробацію в гімназіях і коледжах Хмельницької області та отримавсхвальні відгуки від вчителів, — каже директорка Інституту дослідженняГолодомору, докторка історичних наук та одна з авторок посібника СвітланаМаркова. — Навчальне видання сприятиме формуванню в школярів загальнолюдськихта національно-державних цінностей, громадської відповідальності, нетерпимостідо порушення прав людини, активізації бажання брати участь у розбудовігромадянського суспільства та правової соціальної української держави». (читайтеу «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/353693).

Крок назустріч ЄС

ГоловаВерховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Проадміністративну процедуру».

«Україно,вітаю! Щойно підписав документ із 22-річною історією — Закон України «Проадміністративну процедуру». Його цінність полягає в тому, що кожен українецьматиме однакові права під час взаємодії з державою, без зайвої бюрократії, наоснові стандартів ЄС», — підкреслив Руслан Стефанчук. (читайте у «ГолосіУкраїни» на 1 стор. >>> article/353684).

МВФ пообіцяв черговийтранш

ДнямиРада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила першийперегляд програми stand-by з Україною та погодила виділення другого траншу в700 млн доларів. Про це повідомляється на сайті МВФ. Президент ВолодимирЗеленський вже привітав рішення Фонду. «Ці кошти ми спрямуємо на підтримкуфінансової системи й боротьбу з наслідками COVID-19», — написав глава державина своїй сторінці у Твіттері. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор.>>> article/353686).

США запровадять новісанкції, і, можливо, нададуть додаткову зброю

Упонеділок, 22 листопада, Сполучені Штати оголосили про рішення запровадитидодаткові санкції у зв’язку з газогоном «Північний потік-2». В оприлюдненійзаяві державного секретаря Ентоні Блінкена, зокрема, йдеться, що Державнийдепартамент подав до Конгресу США звіт із внесенням до санкційного списку двохсуден і пов’язаної з Росією компанії Transadria Ltd., які беруть участь упроекті. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор.>>> article/353687).

Менше конфліктів —більше компромісів

ГоловаВерховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Про медіацію».

«Найщирішівітання всім, хто упродовж довгих років працював над створенням інститутумедіації в Україні! Тільки-но підписав Закон України «Про медіацію». Ценадзвичайно важливий документ, що дозволить вирішити свої суперечки, незвертаючись до суду», — підкреслив Руслан Стефанчук. (читайте у «ГолосіУкраїни» на 2 стор. >>> article/353698).

Хочуть посилитивідповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинилозагибель людей

КомітетВерховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендуватиме включити допорядку денного шостої сесії низку законопроектів, пов’язаних із безпекоюдорожнього руху та посиленням відповідальності за порушення цих правил. (читайтеу «Голосі України» на 2 стор. >>> article/353702).

Як відбуваються іспитидля держслужбовців?

Пропроцедуру проведення іспитів на знання української мови як державної розповідаєСвітлана Гарна. Норми Закону «Про забезпечення функціонування української мовияк державної», що набули чинності з 16 липня цього року, передбачають, середіншого, й вимоги стосовно проведення іспитів на рівень знання української мовидля державних службовців та охочих здобути громадянство. (читайте у «ГолосіУкраїни» на 4 стор. >>> article/353675).

Окупанти невідмовляються від агресивних намірів

Заданими штабу ООС на 23.11, за минулу добу з боку російсько-окупаційних військзафіксовано сім порушень режиму припинення вогню, три з яких — із застосуваннямзабороненого Мінськими домовленостями озброєння. (читайте у «Голосі України» на8 стор.>>> article/353691).

Про внесення змін доКодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального таКримінального процесуального кодексів України щодо запровадження діяльностіБюро економічної безпеки України та пов’язаного з цим удосконалення роботидеяких державних правоохоронних органів

ЗаконУкраїни № 1888-IX. (читайте у «Голосі України» на 9-10 стор.>>> article/353676).

Понад 10 млн українцівзавершили імунізацію від COVID-19

В Україністаном на ранок 23 листопада зафіксовано 12 729 нових випадків захворювання наCOVID-19. Найбільше недужих у Києві (1 631), Дніпропетровській (1 310),Донецькій (929) та Запорізькій (847) областях. Таку інформацію вчораоприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор.>>> article/353681).

Історики започаткувалисерію круглих столів «Деколонізація: віднайти своє під шаром російськихімперських міфів»

Урамках проекту «Деколонізація: віднайти своє під шаром російських імперськихміфів» Українським інститутом національної пам’яті заплановано проведення влистопаді-грудні круглих столів у Харкові, Дніпрі, Одесі та Києві. (читайте у«Голосі України» на 12 стор. >>> article/353680).

Повнийвипуск «Голосу України» від 24.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Якісні рибні корми – важливий фактор успішного розвитку української аквакультури

Прочитайте повну статтю

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь