Олександр Корнієнко: Ми воюємо за демократію, безпеку, за можливості для всієї Європи


Травень 17
22:00 2022

Перший заступник Голови Верховної Ради України, співголова Міжпарламентської ради Україна-НАТО (UNIC) Олександр Корнієнко взяв участь у позачерговому засіданні цієї організації, яке відбулося сьогодні у Львові.

Це перше позачергове засідання UNIC, яке з безпекових умов довго відкладалося, водночас є і дуже важливим напередодні весняної сесії Парламентської Асамблеї НАТО, яка незабаром відбудеться у Вільнюсі.

«Ми проговорили той порядок денний, який будемо разом з усіма нашими колегами опрацьовувати на цій Асамблеї.

Це питання всебічної підтримки Україні та її  збільшення. Це важливі питання впливу війни на країни НАТО і на світові процеси, продовольча та енергетична безпека. Також у фокусі роботи будуть питання військового, військово-технічного співробітництва з країнами НАТО та подальшої інтеграції ЗСУ до параметрів країн НАТО», —  розповів Олександр Корнієнко та подякував всім партнерам, кожній країні за  військову та гуманітарну підтримку та, особливо, за підтримку  українських біженців.

Водночас, він наголосив, що перемога у цій війні можлива тільки завдяки солідарності та згуртованості всього світу і перемогти путіна можна тільки спільними зусиллями.

«Це є спільне розуміння, впевненість. Україна воює не просто за свою землю, за своє життя. Ми воюємо за демократію, безпеку, за можливості для всієї Європи», — підкреслив Перший віцеспікер українського Парламенту.

У свою чергу, співголова міжпарламентської ради Україна-НАТО, депутат польського Парламенту Міхал Щерба зазначив, що на зустрічі присутні представники 13 делегацій від країн-членів НАТО, які приїхали, щоб висловити солідарність і підтримку Україні та демократичним шляхом обраному Президенту України.

«Ми відзначили хоробрість,  рішучість, з якою український народ бореться проти агресії росії. Наші парламенти відіграли надзвичайно важливу роль у мобілізації підтримки Україні. Перш за все, ми вважаємо, що наші держави повинні продовжувати надавати військову допомогу Україні та ділитися розвідувальними даними. Ми повинні продовжувати й надалі тиснути на росію, щоб вона вивела свої війська з України та припинила цю війну», — підкреслив Міхал Щерба та додав, що світ має ізолювати росію в політичному та економічному плані, а це передбачає санкції щодо газу, нафти, енергоносіїв.

Також Перший заступник Голови Верховної Ради України повідомив про плани роботи української делегації на весняній сесії ПА НАТО у Вільнюсі і висловив сподівання, що на ці зустрічі буде прийнята відповідна Декларація щодо підтримки України.

Довідково: Парламентський контроль за реалізацією стратегії євроатлантичної інтеграції здійснюється Верховною Радою України як самостійно, так і спільно з ПА НАТО. На двосторонньому рівні такий контроль забезпечувався створеною в листопаді 2000 року, відповідно до положень Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО, Спільною моніторинговою групою ВРУ і ПА НАТО. У березні 2003 р. ця група була реорганізована у Міжпарламентську раду Україна-НАТО. Основним завданням Ради є парламентське сприяння належному виконанню річних національних програм, а також аналіз їх імплементації. Засідання Міжпарламентської ради проводяться двічі на рік по черзі в Брюсселі та в Україні.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь