Олексій Чернишов: Вінницька область переходить до «червоного» рівня епіднебезпеки 


Листопад 15
18:00 2021

З 18 листопада Вінницька область переходить до «червоного» рівня епідемічної небезпеки у зв’язку з поширенням COVID-19. Таке рішення було прийнято під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Щодня протягом останнього тижня у Вінницькій області фіксується близько тисячі нових випадків захворювання на COVID-19. Ситуація непроста і потребує термінового посилення протиепідемічних заходів. Актуальне завдання для керівників всіх областей незмінне — нарощувати темпи вакцинації, контролювати дотримання протиепідемічних заходів та максимально посилювати потужності медичної системи», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Зазначимо, на минулому засіданні комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення щодо переведення в «червону» карантинну зону Черкаську область з 12 листопада. Також до «червоного» рівня епідемічної небезпеки входять Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Волинська області та місто Київ.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що з першого листопада роботу у регіонах продовжили моніторингові групи, які перевіряють ситуацію на місцях щодо реагування на поточні проблеми та виклики, пов’язані з пандемією. До їхнього складу увійшли фахівці МВС, МОЗ, Мінрегіону та Держпродспоживслужби.

Довідково:

При запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки зберігаються обмеження  «жовтої» та «помаранчевої» зон,  а також забороняється:

Дозволяється у «червоній» зоні робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

Заклади освіти у разі введення «червоного» рівня епідемічної небезпеки працюватимуть, якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

Запис Олексій Чернишов: Вінницька область переходить до «червоного» рівня епіднебезпеки  вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь