Оперативники Донеччини затримали учасника організованої злочинної групи, який 5 років перебував у міжнародному розшуку


Грудень 23
11:11 2021

Мешканець Покровська разом із спільниками скоїв серію квартирних крадіжок і угонів. Щоб уникнути кримінальної відповідальності, в 2016 році виїхав до Російської Федерації, де й переховувався донині. За допомогою відділу міжнародного поліцейського співробітництва через канали Інтерполу оперативники карного розшуку встановили місцезнаходження розшукуваного й екстрадували його до України.

30-річний фігурант був учасником ОЗГ, яка діяла на території Селидового та довколишніх населених пунктів у 2015-2016 роках. Об’єктами злочинних посягань були приватні оселі, звідки зловмисники викрадали ювелірні вироби та готівкові кошти. Не оминали увагою й транспортні засоби громадян. Наразі доведено причетність членів угруповання до скоєння 12 епізодів майнових злочинів.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний, побоюючись покарання, виїхав до сусідньої держави, проте пошуків не припиняли. Втікача було оголошено в державний і міжнародний розшук.

Завдяки відділу міжнародного поліцейського співробітництва розшуківці здобули інформацію, що чоловік не полишив протиправну діяльність та за вчинення майнового злочину був засуджений за законами іншої держави. Впродовж останніх трьох років він відбував покарання на території Ростовської області.

Після відбутого ув’язнення чоловіка екстрадовано до України через пункт пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка» Харківської області. Замість очікуваної волі на Донеччині на нього чекає нове позбавлення волі за раніше скоєні злочини, передбачені ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.ч. 3, 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) Кримінального кодексу України.

Після перетину КПВВ оперативники Селидового та управління карного розшуку поліції Донецької області конвоювали зловмисника до ізолятора тимчасового тримання в Маріуполі. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

За скоєні злочини фігурантові, як і його колишнім поплічникам, загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Управління карного розшуку поліціїДонецької області  

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: до 22 зросла кількість постраждалих внаслідок обстрілу

Прочитайте повну статтю

Харківщина. Троє поліцейських дістали поранення внаслідок обстрілу росіянами

Прочитайте повну статтю

Поліцейський офіцер громади отримав поранення під час авіаудару рф на Донеччині

Прочитайте повну статтю

В екосистемах 7 областей України триває ліквідація 18 масштабних пожеж

Прочитайте повну статтю

Держрибагентство та громадськість об’єднали зусилля у боротьбі зі сміттєвим забрудненням водойм

Прочитайте повну статтю

Посібник з проєктування енергоефективних дошкільних закладів освіти викладено у відкритий досту...

Прочитайте повну статтю

Держенергоефективності та Австрійське енергетичне агентство зміцнюють співпрацю для прискорення...

Прочитайте повну статтю

Які дані достатні для ідентифікації клієнта в ордері дослідила РАУ

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь