ОСББ «Франка-55» у Хмельницькому — взірець вигідних інвестицій в майбутнє, — Олексій Чернишов


Листопад 13
14:00 2021

У межах програми Фонду енергоефективності «Енергодім», а також завдяки місцевим програмам та ініціативі людей будинок ОСББ “Франка-55” у Хмельницькому стає енергоощадним. Вартість на послуги теплопостачання стала нижчою у декілька разів. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій  Олексій Чернишов під час робочого візиту до Хмельницької області. 

«Завдяки програмі Фонду енергоефективності ”Енергодім” сотні будинків в регіонах України перетворюються на енергоощадні. ОСББ “Франка-55” — приклад того, як завдяки державній підтримці, місцевим програмам та ініціативі людей можна істотно зменшити суми в платіжках. Вартість теплопостачання для мешканців цього будинку (а це — понад 350 квартир) у жовтні цього року склала 2,91 грн за один кв.м. У сусідніх будинках за аналогічний період — у два-три рази дорожче. Після завершення всіх заходів будинок буде економити 50% енергоресурсів. Це — взірець вигідних інвестицій у майбутнє. Закликаю інших користуватися можливостями, які надає держава та наші міжнародні партнери», — наголосив Міністр Олексій Чернишов. 

Очільник Мінрегіону також зауважив, що в  Хмельницькому регіоні має бути визначено посадову особу на рівні заступника голови ОДА задля координації напряму енергоефективності. 

Зазначимо, ОСББ «Франка-55» брало участь у програмі «Енергодім» за пакетом Б «Комплексний». Тут здійснили ряд енергоефективних заходів, зокрема, встановили індивідуальний тепловий пункт, здійснили теплоізоляцію та часткову заміну внутрішніх теплових комунікацій та труб гарячого водопостачання, провели комплекс робіт з утеплення зовнішніх стін та заміни вікон. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що парламент ратифікував угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель. Також Мінрегіоном було підписано нові угоди з ЄІБ та фондом «E5P» у межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Йдеться про надання гранту Україні у розмірі 4 млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а також грантову технічну допомогу на суму 4 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).

Запис ОСББ «Франка-55» у Хмельницькому — взірець вигідних інвестицій в майбутнє, — Олексій Чернишов вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь