Осінь – золота пора для ловлі судака


Вересень 27
18:08 2024

Коли яскраве листя починає вкривати береги озер і річок, а повітря наповнюється ароматом осені, багато рибалок з нетерпінням поспішають на водойми у пошуках трофейних екземплярів. Адже саме восени риба готується до зимівлі та активно клює, шукаючи їжу перед настанням холодів.

З похолоданням води стає активнішим і придонний красень наших водойм – судак. Однак, щоб успішно ловити судака восени, необхідно знати деякі особливості його поведінки та підібрати правильні снасті та приманки.

З похолоданням води цей хижак вже не виходить на прибережні мілководні ділянки у ранішні та вечірні години, але його з успіхом можна ловити на більш глибоких місцях.

Якщо на початку осені успішним може бути лов судака біля верхньої бровки, то зі зниженням температури води успіху можна очікувати на самому звалі, або біля нижньої бровки.

В осінній період при полюванні на судака краще використовувати джигову методику лову, з використанням силіконових приманок, оснащених джиг-голівкою круглої або іншої форми. Вага джиг-голівки обирається таким чином, щоб приманка після 2-3 обертів котушки зависала у товщі води на 3-5 секунд, після чого знову опускалася на дно.

Кількість обертів котушки також може залежати від рельєфу дна. Якщо ви ведете приманку з мілководдя на глибину, то достатньо буде 1-2 обертів котушки, якщо ж з глибини на мілководдя, то для збільшення часу перебування приманки у товщі води кількість обертів можна збільшити до 3-5.

Що ж стосується кольорів приманок, то в арсеналі осіннього судачатника повинні бути приманки як «кислотних», так і натуральних кольорів. При ловлі судака обриви приманок – досить буденне явище, тому на риболовлю їх треба брати з невеликим запасом, щоб у найвідповідальніший момент не залишитися з «порожніми руками».

Осіння риболовля на судака – це захоплююче заняття, яке приносить масу яскравих вражень і незабутніх емоцій. Головне – не забувайте про відповідальне ставлення до мешканців наших водойм та дотримуйтесь Правил любительського рибальства.

Підписуйтесь на телеграм-канал Держрибагентства і матимете можливість першими дізнатися, як зловити трофейний екземпляр!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

З-під завалів у Кривому Розі дістали ще двох загиблих людей

Прочитайте повну статтю

Віталій Коваль: Маємо одразу реформувати рибогосподарську галузь відповідно до законодавства ЄС

Прочитайте повну статтю

Оголошено повторні аукціонні торги на промисловий вилов риби у водосховищах річки Дніпро

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі врятовано від браконьєрських сіток 500 рибин – попереджено збитки...

Прочитайте повну статтю

Осінь – золота пора для ловлі судака

Прочитайте повну статтю

Україна та Норвегія поглиблюватимуть співпрацю у галузі рибного господарства

Прочитайте повну статтю

Як отримати компенсацію за майно, пошкоджене внаслідок обстрілів

Прочитайте повну статтю

У Чернівцях планували роботу Коаліції «Буковина 1325»

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь