Сенсація

Осінні ґрунтові розкопки та обстеження земель Херсонщини


Жовтень 21
12:04 2024

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у базових та інших господарствах деокупованої частини Херсонської області проведено обстеження сільськогосподарських угідь та ґрунтові розкопки в полях сівозміни на виявлення багатоїдних і спеціалізованих шкідників в осінній період.

Ґрунтові розкопки проводились за загальноприйнятими методиками з метою визначення видового складу, щільності та інших показників популяцій шкідників, що зимують в ґрунті. В поточному році проведення розкопок значно ускладнювало відсутність опадів в регіоні і сухий, ущільнений ґрунт.

На підставі даних обстежень управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області будуть розроблені прогнози появи та заходи по боротьбі зі шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур на наступний рік, що дасть можливість проінформувати та попередити сільськогосподарського виробника для того, щоб провести захист рослин вчасно, економічно та екологічно обґрунтовано.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь