Сенсація

Осінній призов завершено – 1700 строковиків стали прикордонниками, а майже 800 звільнилися та зустрічатимуть Новий рік вдома


Грудень 22
12:07 2021

Протягом жовтня-грудня 2021 року до лав Державної прикордонної служби України призвано 1700 осіб з 23 областей України та м. Києва.

З них 40 чоловіків були відібрані для служби в Морську охорону Держприкордонслужби.

Молоде поповнення приймали у відомчих навчальних центрах на Черкащині (Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби ім. генерал-майора Ігоря Момота), на Львівщині (Кінологічний навчальний центр, що у м. Великі Мости) та на Одещині (Навчальний центр Морської охорони, що в Ізмаїлі).

Відмітимо, що поряд із призовом проходить й звільнення військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені терміни. Майже 800 строковиків призову весна-осінь 2020 року зустрічатимуть Новий рік вдома. Так, в запас ЗСУ наразі звільнено майже 650 строковиків та ще близько 150 поїдуть додому до кінця грудня.

Нагадаємо, що черговий призов громадян України на строкову військову службу відбувався у жовтні-грудні відповідно до Указу №71 Президента України. Кабінет Міністрів України 29 вересня 2021 року видав розпорядження № 1178-р «Про затвердження чисельності громадян, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні – грудні 2021».

Зауважимо, що призову на строкову службу підлягали придатні за станом здоров’я до військової служби чоловіки, громадяни України, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років та старші громадяни, які не досягли 27-річного віку і не мали права на звільнення або відстрочку від призову.

Молоді люди, які отримали до призову на службу ступінь вищої освіти – магістр, служитимуть до 12 місяців, інші – до 18 місяців.

Також зазначимо, що військовослужбовці строкової служби до служби в ООС залучатися не будуть.

Перед розподілом у підрозділи охорони кордону новобранці проходять первинну підготовку, яка триває від одного до трьох місяців, в залежності від фаху. Під час підготовки військовослужбовці строкової служби вивчають прикордонні дисципліни, передовий досвід, вдосконалюють фізичну, проходять вогневу й тактичну підготовку.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Піротехніки ДСНС знищили ворожу авіабомбу ФАБ-500

Прочитайте повну статтю

Поліція задокументувала наслідки касетного обстрілу Краматорська

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця та Польські Державні Залізниці домовилися розвивати інтермодальні маршрути до Азії

Прочитайте повну статтю

Річна програма зариблення водойм Карпатського регіону мальками лососевих видів риб виконана

Прочитайте повну статтю

Виявлено та видворено порушника міграційного законодавства

Прочитайте повну статтю

На Закарпатті ДБР викрило командира батальйону, який за хабарі залишав військових служити в тил...

Прочитайте повну статтю

21-річна дівчина везла до Угорщини старовинний інструмент

Прочитайте повну статтю

Не встигли завести двигун: на річці Дунай прикордонники затримали команду «судноплавців»

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь