Освітяни спільно з науковцями обговорили ініціативу створення Президентського університету


Листопад 19
12:04 2021

Учора, 18 листопада 2021 року, в Одеській обласній державній адміністрації відбулося онлайн-засідання круглого столу за участю представників Міністерства освіти і науки України, народних депутатів, освітян і науковців. Експерти обговорили перспективи створення Президентського університету. 

Засідання круглого столу відкрив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров. Проєкт Президентського університету презентував заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук. 

«Розвиток сфери освіти необхідний для економічного та стратегічного зростання нашої країни. Саме тому впровадження проєкту Президентського університету є важливим кроком  реформування та становлення системи вищої освіти», – зазначив Ігор Гарбарук. 

За словами заступника Міністра, для формування науково-технічного потенціалу всіх напрямів навчання, в університеті будуть впроваджуватися шість професійних спеціальностей, по кожній з яких опрацьовано ключові навчальні програми, спрямовані на розвиток навичок. 

«Університет – це установа, яка зможе акумулювати в собі кращі надбання в сфері вищої освіти держави, апробувати, генерувати їх та віддати сфері вищої освіти України», – підкреслив заступник Міністра. 

До обговорення ініціативи створення Президентського університету приєднався Голова Ради ректорів закладів вищої освіти Одеської області, ректор Одеського державного екологічного університету Сергій Степаненко, за його словами Президентський університет – амбітна модель на рівні Гарварду та Кембриджу. Сергій Степаненко зазначив, що відпрацьована модель Президентського університету в подальшому буде розповсюджена й на інші заклади вищої освіти країни. Ректор Одеського державного екологічного університету наголосив, що важливо організувати академічну мобільність, задля можливості стажування викладачів і студентів у Президентському університеті.

Голова підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина зазначила, що Президентський університет – це загальнонаціональний проєкт, який має стати спільною працею, спільним надбанням, а також першим кроком до великої трансформації системи вищої освіти в Україні. Спікерка запропонувала небайдужим освітянам і викладачам долучатися до створення інноваційного закладу вищої освіти. 

Нагадаємо, відбувся Круглий стіл щодо спільних напрацювань для запуску освітнього процесу у Президентському університеті за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь