Партнерство з Великою Британією зміцнюється та розвивається


Квітень 10
18:20 2024

Керівництво Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» та його підприємств взяли участь у Конференції британсько-українського оборонного партнерства.  Захід, який був організований та проведений за підтримки Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, відбувся у Києві 8-9 квітня поточного року.

Команда Укроборонпрому обговорила з британськими колегами поточний стан партнерства, а також перспективи взаємодії у військово-технічній сфері.

«Велика Британія сьогодні є одним з найбільш принципових і послідовних союзників України у визвольній війні проти російських загарбників. Тому співпраця з британськими зброярськими компаніями, спільні програми та проєкти дуже важливі для української оборонки, наближення Перемоги над рф і подальшого розвитку нашого ОПК», – зазначив Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Наразі Укроборонпром пропонує потенційним і наявним іноземним партнерам різні формати взаємодії: від постачання комплектючих до створення спільних підприємств, локалізації виробництва та трансферу технологій.

«Саме Велика Британія стала першою країною, яка підписала Угоду про безпекову співпрацю з Україною, і саме британські оборонні компанії стали першими, хто відкрив тут свої офіси після початку великої війни. Наше партнерство розвивається — і сьогодні ми ще на крок наблизились до того, щоб британські виробники стали також першими, хто почне виробляти свою зброю в Україні», – сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

До Конференції долучилося 350 осіб: урядовці, представники 29 британських і 67 українських компаній. Під час заходу відбулися панельні дискусії, презентаційні сесії та 350 В2В-зустрічей.

«Це ще один прояв непохитної відданості Великої Британії Україні, яка продовжує протистояти незаконному вторгненню Росії. Війна стала змаганням промисловості, тому дуже важливо, щоб ми вивільнили потенціал, спроможності та інновації нашого виробництва», – розповів Державний міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеймс Картлідж.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люд...

Прочитайте повну статтю

Обстріл Харкова - поранені цивільні громаляни, серед яких двоє дітей

Прочитайте повну статтю

Замах на умисне вбивство працівника ТЦК — підозрюється мешканець Дніпропетровщини

Прочитайте повну статтю

Командувач НГУ відвідав позиції гвардійців на Харківщині

Прочитайте повну статтю

Ігор Кименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люде...

Прочитайте повну статтю

«Треба штурмувати ворога далі», – каже прикордонник «Фрозен», який захищає Вовчанськ

Прочитайте повну статтю

«Час повертати своє!» – девіз «Сталевого кордону»

Прочитайте повну статтю

Перед поєдинком Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі покажуть промо з українськими прикордонниками

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь