Сенсація

Перший успіх великої приватизації та рекордні надходження до бюджету - Дмитро Сенниченко на економічній конференції у Лондоні


Грудень 09
18:03 2021

Про перший за 16 років успіх великої приватизації та інші результати роботи Фонду державного майна Дмитро Сенниченко розповів 9 грудня 2021 року, під час участі в економічній конференції Ukrainian Investment Roadshow в Лондоні, Великобританія.

За словами Дмитра Сенниченка, команда Фонду державного майна впровадила інструменти прозорості та відкритості в приватизації. Це дозволило провести понад 3500 приватизаційних аукціонів на рекордну суму, яка перебільшує надходження за попередні роки. 

«У 2020-2021 роках Фонд держмайна провів тисячі онлайн-аукціонів на суму понад 300 млн доларів, для порівняння - це більше за разом взяті 7 попередніх років», - заявив Дмитро Сенниченко. 

Він також зазначив про те, що через негативний досвід приватизації з минулого, коли державні об’єкти відчужували в непрозорий спосіб, Фонд державного майна змушений руйнувати стереотипи, на практиці доводячи те, що приватизація сьогодні є прозорою та доступною для всіх потенційних інвесторів.

Якщо раніше інформація про приватизаційні аукціони була предметом тіньових схем, то сьогодні вся інформація про приватизаційні активи публікується у віртуальних кімнатах даних на спеціальному сайті privatization.gov.ua, за принципом «всі знають все». Також Фонд держмайна здійснює ефективне маркетування серед бізнес-асоціацій, залучаючи компетентних інвесторів до участі в аукціонах.

«Суттєвий показник ефективності роботи Фонду держмайна - повернення довіри інвесторів, яка відображається у кількості учасників на аукціонах. Сьогодні в торгах беруть участь, в середньому, 5 учасників - а в деяких аукціонах 10 і 20. Та найголовніше - це нове життя занедбаних державних активів завдяки прозорій приватизації»,- пояснив Голова Фонду державного майна.

Він також акцентував увагу на історичній події в сфері приватизації - першому за останні 16 років успішному аукціоні з приватизації АТ «Перший київський машинобудівний завод», з результатом понад 1,4 млрд грн.

«Фонд державного майна забезпечив підготовку колишнього заводу, який перетворився на руїну майже в центрі столиці України. Завдяки роботі групи репутабельних компаній було проведено комплексні аудити та визначено ринкову ціну цього об’єкту, а за результатами аукціону до бюджету вже надішли 1,429 млрд грн», - заявив Дмитро Сенниченко.

Голова Фонду зазначив, що перелік об’єктів великої приватизації містить перспективні активи для масштабних інвестицій, а наявна політична воля на прозору приватизацію, створює унікальні можливості для міжнародних інвесторів.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та Ірландія обговорили прогрес євроінтеграції України

Прочитайте повну статтю

За добу ворог атакував 44 населені пункти Сумської області: є поранені

Прочитайте повну статтю

Поранено трьох людей та пошкоджено близько 40 цивільних об'єктів: поліція фіксує наслідки обстр...

Прочитайте повну статтю

Обстріли Донеччини: одна людина загинула, двоє поранені

Прочитайте повну статтю

Результати UMAC-2024: Уряд Швейцарії передав ДСНС України перший з трьох автомобілів для механі...

Прочитайте повну статтю

Геннадій Юдін: Поліцейський з великим серцем, який рятує життя

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця реалізує стратегічну програму розбудови колії євростандарту

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця затвердила Положення про управління конфліктом інтересів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь