Після прийняття ключових законопроєктів будівельна галузь стане привабливою для іноземних інвесторів, —  Наталія Козловська під час зустрічі з послами


Листопад 12
19:30 2021

Реформа містобудівної галузі продовжується. Наразі триває робота над підготовкою одного з її ключових законопроєктів — №5655 — до другого читання у Верховній Раді. Після прийняття всіх законів Україна отримає прозору систему у сфері будівництва і стане привабливою для іноземних інвесторів. На цьому наголосила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час зустрічі з послами іноземних держав.

«Комплексний підхід до реформування містобудівної галузі забезпечить чіткі та прозорі правила гри. Саме це — основна умова для того, щоб галузь стала привабливою для іноземних інвесторів. Сьогоднішній захід має привернути увагу іноземного бізнесу до позитивних процесів, які відбуваються в Україні.  Наразі ми закінчуємо роботу над підготовкою до другого читання законопроєкту №5655 і незабаром сподіваємось на його прийняття в цілому», — наголосила заступниця Міністра Наталія Козловська. 

Захід організовано Офісом простих рішень та результатів, участь взяли  народна депутатка,  голова Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування Олена Шуляк, заступниця Міністра розвитку громад і територій Наталі Козловська, голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос, експерт Національної ради реформ, член Координаційної ради з проблемних питань містобудування при Президентові України Георгій Цхакая. 

Зазначимо, законопроєкт №5655 впроваджує масштабну цифровізацію процесів та реєстраційних процедур у будівництві. Крім того, документ передбачає низку превентивних заходів, які у майбутньому не дозволять зводити  «нахалбуди» або «будинки-монстри». Водночас законопроєктом передбачено й страхування відповідальності будівельників за зведений ними об’єкт нерухомості. З цього приводу ведуться переговори авторів законопроєкту зі страховими компаніями, відповідними асоціаціями та представниками Національного Банку України.

Зауважимо, у вересні цього року, в рамках реформи, було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) і створено новий цифровізований орган з відмінною структурою, повноваженнями та принципами роботи — Державну інспекцію архітектури та містобудування (ДІАМ). 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що реформа містобудівної галузі базується на трьох основних принципах — децентралізації, цифровізації та відповідальності

Запис Після прийняття ключових законопроєктів будівельна галузь стане привабливою для іноземних інвесторів, —  Наталія Козловська під час зустрічі з послами вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь