Питали – Відповідаємо: роботи на маршруті «Сватове – Старобільськ» (дорога Н-26) будуть продовжені у наступному році


Листопад 12
21:03 2021

У 2021 році на Луганщині відремонтували 225 км доріг державного значення. Для порівняння у  2020 році  – 136 км, а до початку Національної Програми «Велике будівництво» за  2017 –2019 рр. – 44 км, 2014 – 2016 рр. – 0 км. Амбітні плани Служби автомобільних доріг у Луганській області наступного року відремонтувати 288 км доріг.

Цьогоріч Старобільщина може пишатися кількістю відремонтованих доріг. Адже, у поточному році велика увага була приділена ремонту на дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове.  На цю дорогу  Н-26  припадає найбільше кілометрів, які вже відремонтували  (фінансування з різних джерел) – понад 100 км дороги.  У наших планах   оновити повністю  всю дорогу Н-26  Чугуїв – Мілове.   Кожного дня мешканці Луганщини  бачать зміни,  які відбуваються у дорожній інфраструктурі завдяки проєкту  #Велике_Будівництво. Читачі  сторінки Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці з усієї України бачать, що відбувається на дорогах на мостах Луганщини. 

Разом з тим, ми намагаємося пояснити доступно та зрозуміло що відбувається зараз, чого чекати далі?

Дописувач Віталій Ставченко пише (мовою оригіналу): «Проехали от Чугуева до Мелового. Дорога в отличном состоянии. Сделали на отлично! Только два кусочка в старой одежде: от Сватово в сторону Мостков и перед Старобельском ямища! Не подскажите в этом сезоне не сделаете эти участки? Возле Сватово ещё терпимо, а вот возле Старобельска вообще ямы треш!».

Сьогодні відповідаємо для Віталія Ставченко та інших. Розповідаємо про роботи на дорозі Н-26 на маршруті «Сватове – Старобільськ – Євсуг – Біловодськ – Мілове».

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області  Олег Кравцов повідомив, що дорозі Н-26 вже  підготовлена  площадка для встановлення Укртрасбезпекою  пересувного габаритно-вагового комплексу (ГВК), окрім того, на цьому на інших напрямках будуть встановлювати метеорологічні станції.

За словами Олега Кравцова, «працюємо за маршрутним принципом. Роботи, як розпочато у поточному році, продовжимо  в 2022 році».

Що зроблено?

Маршрут «Сватове – Старобільськ». Підрядник –  ТОВ «БК ЄВРОДОР» проводили капітальний ремонт на ділянці км 161+000 – 167+000 – 6 кілометрів.  Ділянка  проходить через  село Містки в сторону Старобільська. Завершені роботи з організації дорожнього руху. Встановлені  нові зупинки транспорту. Приведено  до ладу узбіччя,  придорожня смуга була розчищена від чагарників та дрібнолісся. Облаштовані тротуари та освітлення. Здача в експлуатацію у поточному році.  

Ділянка км 167+000 – 175+000, протяжністю 8 кілометрів,  розпочинається за населеним пунктом Містки в сторону Старобільська. Наразі завершені  роботи з укладання  нижнього шару, приведення до ладу узбіччя. Покладено  верхній шар. Тривають роботи з укріплення узбіччя та організації дорожнього руху.  Останній етап – облаштування автобусних зупинок;   встановлення напрямних стовпчиків; встановлення дорожніх знаків; нанесення дорожньої розмітки.

Маршрут «Старобільськ – Євсуг»,  ділянка км 195+000 – км 230+000 – 35 кілометрів. Дорога проходить через Старобільськ, Євсуг. Підрядник – ТОВ «Автомагістраль-Південь». Завершено   укладання  верхнього шару покриття товщиною 5 см із ЩМА-20 (щебенево-мастичний асфальтобетон). Розчищена  придорожня смуга від чагарників та дрібнолісся. Триває останній етап –  облаштування автобусних зупинок; встановлення напрямних стовпчиків; укріплення узбіччя;  встановлення дорожніх знаків; нанесення дорожньої розмітки. Закінчення робіт, введення в експлуатацію в 2021 році.

Маршрут «Євсуг – Мілове», дві ділянки дороги Н-26  загальною протяжністю 70 кілометрів. Роботи проводилися  на двох ділянках: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська), км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового). Генпідрядник – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

На ділянці км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська) закінчені  роботи з укладання ЩМА.  Закінчено нанесення розмітки, встановлення сигнальних стовчиків.

Ділянка км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового) завершено  укладання верхнього шару.  Завершуються роботи  з організації дорожнього руху. Закінчення робіт, введення в експлуатацію в 2021 році.

У Службі автомобільних доріг у Луганській області, за підтримки Укравтодору, розробляються  плани щодо  ремонту мостів на дорозі Н-26, а саме – міст через річку Євсуг на км 229 + 593,  міст через річку Борова на км 167 + 076.

Чого чекати далі?

Коштом Держбюджету – проведення робіт на ділянці км 188+000 – км 195+000 (капітальний ремонт) – загалом 7,0 км. Між с. Калмиківка та Старобільськом.   Підписано договір з підрядником – ТОВ «БК ЄВРОДОР». Розпочаті роботи з  облаштування узбіччя – вирубка дрібнолісся та чагарників.   Роботи будуть продовжені навесні 2022 року.

Плануємо також за міжнародні кошти провести

На фото – Дорога Н-26,   км 167+000 – 175+000 (тут скоро буде нанесена розмітка), на ділянці км 188+000 – км 195+000 буде проведено капітальний ремонт. Роботи розпочаті.

Про хід виконання робіт на мостах та дорогах Луганщини – читайте у наступних повідомленнях Служби автомобільних доріг у Луганській області. Для цього вам необхідно підписатися  на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці, а також на сайт Укравтодору.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області.

Слідкуйте за новинами! Підписуйтесь на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь