Питали – Відповідаємо: роботи на маршруті «Сватове – Старобільськ» (дорога Н-26) будуть продовжені у наступному році


Листопад 12
21:03 2021

У 2021 році на Луганщині відремонтували 225 км доріг державного значення. Для порівняння у  2020 році  – 136 км, а до початку Національної Програми «Велике будівництво» за  2017 –2019 рр. – 44 км, 2014 – 2016 рр. – 0 км. Амбітні плани Служби автомобільних доріг у Луганській області наступного року відремонтувати 288 км доріг.

Цьогоріч Старобільщина може пишатися кількістю відремонтованих доріг. Адже, у поточному році велика увага була приділена ремонту на дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове.  На цю дорогу  Н-26  припадає найбільше кілометрів, які вже відремонтували  (фінансування з різних джерел) – понад 100 км дороги.  У наших планах   оновити повністю  всю дорогу Н-26  Чугуїв – Мілове.   Кожного дня мешканці Луганщини  бачать зміни,  які відбуваються у дорожній інфраструктурі завдяки проєкту  #Велике_Будівництво. Читачі  сторінки Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці з усієї України бачать, що відбувається на дорогах на мостах Луганщини. 

Разом з тим, ми намагаємося пояснити доступно та зрозуміло що відбувається зараз, чого чекати далі?

Дописувач Віталій Ставченко пише (мовою оригіналу): «Проехали от Чугуева до Мелового. Дорога в отличном состоянии. Сделали на отлично! Только два кусочка в старой одежде: от Сватово в сторону Мостков и перед Старобельском ямища! Не подскажите в этом сезоне не сделаете эти участки? Возле Сватово ещё терпимо, а вот возле Старобельска вообще ямы треш!».

Сьогодні відповідаємо для Віталія Ставченко та інших. Розповідаємо про роботи на дорозі Н-26 на маршруті «Сватове – Старобільськ – Євсуг – Біловодськ – Мілове».

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області  Олег Кравцов повідомив, що дорозі Н-26 вже  підготовлена  площадка для встановлення Укртрасбезпекою  пересувного габаритно-вагового комплексу (ГВК), окрім того, на цьому на інших напрямках будуть встановлювати метеорологічні станції.

За словами Олега Кравцова, «працюємо за маршрутним принципом. Роботи, як розпочато у поточному році, продовжимо  в 2022 році».

Що зроблено?

Маршрут «Сватове – Старобільськ». Підрядник –  ТОВ «БК ЄВРОДОР» проводили капітальний ремонт на ділянці км 161+000 – 167+000 – 6 кілометрів.  Ділянка  проходить через  село Містки в сторону Старобільська. Завершені роботи з організації дорожнього руху. Встановлені  нові зупинки транспорту. Приведено  до ладу узбіччя,  придорожня смуга була розчищена від чагарників та дрібнолісся. Облаштовані тротуари та освітлення. Здача в експлуатацію у поточному році.  

Ділянка км 167+000 – 175+000, протяжністю 8 кілометрів,  розпочинається за населеним пунктом Містки в сторону Старобільська. Наразі завершені  роботи з укладання  нижнього шару, приведення до ладу узбіччя. Покладено  верхній шар. Тривають роботи з укріплення узбіччя та організації дорожнього руху.  Останній етап – облаштування автобусних зупинок;   встановлення напрямних стовпчиків; встановлення дорожніх знаків; нанесення дорожньої розмітки.

Маршрут «Старобільськ – Євсуг»,  ділянка км 195+000 – км 230+000 – 35 кілометрів. Дорога проходить через Старобільськ, Євсуг. Підрядник – ТОВ «Автомагістраль-Південь». Завершено   укладання  верхнього шару покриття товщиною 5 см із ЩМА-20 (щебенево-мастичний асфальтобетон). Розчищена  придорожня смуга від чагарників та дрібнолісся. Триває останній етап –  облаштування автобусних зупинок; встановлення напрямних стовпчиків; укріплення узбіччя;  встановлення дорожніх знаків; нанесення дорожньої розмітки. Закінчення робіт, введення в експлуатацію в 2021 році.

Маршрут «Євсуг – Мілове», дві ділянки дороги Н-26  загальною протяжністю 70 кілометрів. Роботи проводилися  на двох ділянках: км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська), км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового). Генпідрядник – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

На ділянці км 230+000 – км 265 + 000 (від Євсуга до Біловодська) закінчені  роботи з укладання ЩМА.  Закінчено нанесення розмітки, встановлення сигнальних стовчиків.

Ділянка км 265+000 – км 300 + 885 (від Біловодська до Мілового) завершено  укладання верхнього шару.  Завершуються роботи  з організації дорожнього руху. Закінчення робіт, введення в експлуатацію в 2021 році.

У Службі автомобільних доріг у Луганській області, за підтримки Укравтодору, розробляються  плани щодо  ремонту мостів на дорозі Н-26, а саме – міст через річку Євсуг на км 229 + 593,  міст через річку Борова на км 167 + 076.

Чого чекати далі?

Коштом Держбюджету – проведення робіт на ділянці км 188+000 – км 195+000 (капітальний ремонт) – загалом 7,0 км. Між с. Калмиківка та Старобільськом.   Підписано договір з підрядником – ТОВ «БК ЄВРОДОР». Розпочаті роботи з  облаштування узбіччя – вирубка дрібнолісся та чагарників.   Роботи будуть продовжені навесні 2022 року.

Плануємо також за міжнародні кошти провести

На фото – Дорога Н-26,   км 167+000 – 175+000 (тут скоро буде нанесена розмітка), на ділянці км 188+000 – км 195+000 буде проведено капітальний ремонт. Роботи розпочаті.

Про хід виконання робіт на мостах та дорогах Луганщини – читайте у наступних повідомленнях Служби автомобільних доріг у Луганській області. Для цього вам необхідно підписатися  на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці, а також на сайт Укравтодору.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області.

Слідкуйте за новинами! Підписуйтесь на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь