Сенсація

Прем’єр-міністр взяв участь у церемонії вручення державних нагород учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС


Грудень 14
19:03 2021

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв участь у нараді щодо соціального захисту ліквідаторів, яка відбулася 14 грудня під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Участь в обговоренні також взяли Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступники керівника Офісу Президента Юлія Соколовська та Олексій Дніпров.

«Хочу подякувати кожному, хто боровся на Чорнобильській АЕС із цією аварією, подякувати всім, хто віддав своє життя, тим, хто залишився живим, але назавжди поховав своє здоров’я», — сказав Президент Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр під час наради підкреслив, що одним із головних пріоритетів діяльності Уряду у сфері соціальної політики залишається покращення умов життя учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та їх соціальний захист.

«Підтримувати людей, які ризикували власним життям та здоров’ям — це обов’язок держави. У Державному бюджеті України на 2021 рік було збільшено видатки для забезпечення соціального захисту ліквідаторів до 2,5 млрд грн. На 2022 рік передбачено вже 2,8 млрд грн. Це яскраво демонструє, що держава постійно збільшує ресурс на підтримку чорнобильців», — зазначив Денис Шмигаль.

Як нагадав очільник Уряду, у липні Кабінетом Міністрів було ухвалено рішення, що особи з інвалідністю, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, отримуватимуть підвищену пенсію. Середній розмір підвищення виплат склав понад 2300 грн.

«Крім того, у березні цього року всі пенсії чорнобильцям були проіндексовані на 11%. Завдяки цим діям середня пенсія для ліквідаторів складає майже 10 тисяч гривень», — зауважив Прем’єр-міністр.

Під час наради Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Денис Шмигаль також подякував ліквідаторам за їхній подвиг.

«Сьогодні ми вшановуємо героїчний вчинок учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Рівно 35 років тому завершилося масштабне протистояння рятувальників ядерному лиху й було здано в експлуатацію саркофаг, що ізолював радіоактивні відходи з четвертого реактора. Проте варто пам’ятати, яка висока ціна цієї безпеки. Це сотні тисяч життів. Схиляємо голови в пам’ять про ліквідаторів… Вічна слава героям!» — вшанував пам’ять ліквідаторів Прем’єр-міністр.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю

«Підписано Угоду про співробітництво у галузі запобігання, обмеження та пом’якшення наслідків н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь