Приватні інвестиції, розвиток підприємництва – сьогодні одні з ключових пріоритетів для розвитку економіки: Сергій Марченко під час конференції URC


Червень 11
18:09 2024

11 червня Міністр фінансів України Сергій Марченко у складі урядової делегації бере участь у Конференції з питань відновлення України у Берліні (Ukraine Recovery Conference).

Міністр фінансів України взяв участь у двох панельних дискусіях, присвячених обговоренню умов економічного зростання та Матриці реформ. 

У ході дискусії Міністр фінансів назвав один із ключових пріоритетів для стимулювання економіки України — мобілізація приватних інвестицій. А також наголосив на необхідності захисту неба, щоб забезпечити безпечне та спокійне функціонування існуючих бізнесів. 

“Залучення нових інвестицій в Україну в інтересах не тільки нашої країни, а й Європи. Адже ми впевнено рухаємось до вступу у Європейський Союз. Україна виконала всі необхідні кроки для початку переговорів вже до кінця червня, що було відзначено Главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн”, — додав Сергій Марченко. 

Водночас було зазначено, що для успішного функціонування бізнесу необхідні економічна та фінансова стабільність. Уряд України спільно з НБУ робить необхідні кроки для забезпечення передбачуваності в країні.

Під час обговорення заходів та політик, які впроваджує Уряд України, Сергій Марченко підкреслив важливість нещодавно презентованої Матриці реформ: 

“Аналітичний інструмент допоможе здійснювати постійний моніторинг стану виконання реформ. Це в свою чергу посилить ефективність процесу реформування та забезпечить прозорість перед громадськістю та міжнародними партнерами. На 2024 рік маємо амбітний порядок денний – понад 200 умов та рекомендацій, визначених у співпраці з партнерами. Пріоритети незмінні – забезпечення значних оборонних потреб, розвиток економіки, євроінтеграція”.

Міністерство фінансів України відповідальне за моніторинг виконання Матриці реформ, а також зобов’язань за програмами фінансової підтримки і перед міжнародними партнерами. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь