Приватні інвестиції, розвиток підприємництва – сьогодні одні з ключових пріоритетів для розвитку економіки: Сергій Марченко під час конференції URC


Червень 11
18:09 2024

11 червня Міністр фінансів України Сергій Марченко у складі урядової делегації бере участь у Конференції з питань відновлення України у Берліні (Ukraine Recovery Conference).

Міністр фінансів України взяв участь у двох панельних дискусіях, присвячених обговоренню умов економічного зростання та Матриці реформ. 

У ході дискусії Міністр фінансів назвав один із ключових пріоритетів для стимулювання економіки України — мобілізація приватних інвестицій. А також наголосив на необхідності захисту неба, щоб забезпечити безпечне та спокійне функціонування існуючих бізнесів. 

“Залучення нових інвестицій в Україну в інтересах не тільки нашої країни, а й Європи. Адже ми впевнено рухаємось до вступу у Європейський Союз. Україна виконала всі необхідні кроки для початку переговорів вже до кінця червня, що було відзначено Главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн”, — додав Сергій Марченко. 

Водночас було зазначено, що для успішного функціонування бізнесу необхідні економічна та фінансова стабільність. Уряд України спільно з НБУ робить необхідні кроки для забезпечення передбачуваності в країні.

Під час обговорення заходів та політик, які впроваджує Уряд України, Сергій Марченко підкреслив важливість нещодавно презентованої Матриці реформ: 

“Аналітичний інструмент допоможе здійснювати постійний моніторинг стану виконання реформ. Це в свою чергу посилить ефективність процесу реформування та забезпечить прозорість перед громадськістю та міжнародними партнерами. На 2024 рік маємо амбітний порядок денний – понад 200 умов та рекомендацій, визначених у співпраці з партнерами. Пріоритети незмінні – забезпечення значних оборонних потреб, розвиток економіки, євроінтеграція”.

Міністерство фінансів України відповідальне за моніторинг виконання Матриці реформ, а також зобов’язань за програмами фінансової підтримки і перед міжнародними партнерами. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь