Про найпоширеніші штрафи у січні 2022 року інформує Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області


Лютий 04
10:14 2022

62 штрафи на майже 400 тисяч гривень за перший місяць нового року наклав Бердичівський міськрайонний суд на громадян за вчинення адмінправопорушень.

Протягом січня у провадженні суду перебували 394 такі справи, 220 з яких надійшли з початку цього року. Найбільш чисельними були надходження:

Майже три десятки справ було повернуто на доопрацювання, 137 – розглянуто. У 67-ти випадках суд визнав осіб винними у вчиненні інкримінованих правопорушень та виніс постанови про накладення адмінстягнень:

1 особа – суспільно-корисні роботи (за несплату аліментів);

4 особи – попередження (за невиконання батьківських обов’язків щодо дітей);

62 особи – штрафи.

Додатковими стягненнями, що їх застосовував суд до порушників у січні, були конфіскація предметів незаконної торгівлі (2 випадки: цигарки, сосни) та позбавлення водійського посвідчення (16 випадків).

Що ж до штрафів (а вони були найпоширенішим видом стягнень), то їх накладали за дванадцятьма різними статтями Кодексу про адміністративні правопорушення. П’ятірка «лідерів» виглядає так:

Загальна сума накладених у січні штрафів сягає 395 тис. грн., 90% якої становлять штрафи за статтею 130 КУпАП.

Якщо ж розповідати про розміри грошових стягнень, то найбільші – по 17 000 грн і по 34 000 грн - «діставались» водіям, які вперше і не вперше протягом року керували автівками напідпитку або відмовлялись пройти медогляд на стан сп’яніння. Наступний за розміром штраф (6 800 грн) присудили чоловіку, котрий поблизу центрального ринку торгував з рук тютюновими виробами. І також чималі покарання отримали в січні двоє військових за самовільне залишення місця служби: нині кожен має сплатити по 2 465 грн.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь