Про результати ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності державного авіаційного підприємства «Україна»


Березень 30
18:04 2023

Державна аудиторська служба України провела ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності державного авіаційного підприємства «Україна» (далі - ДАП «Україна», Підприємство) за період з 01.01.2019 по 30.09.2022.

Проведеним заходом державного фінансового контролю установлено порушень фінансової дисципліни та інших порушень законодавства на загальну суму 32 086 тис. гривень.

Зокрема, ДАП «Україна» проведено оплату за рахунок коштів державного бюджету у сумі 18 415,3 тис. грн, які за паспортом бюджетної програми передбачені для оплати послуг з розробки конструкторської документації на проведення модифікації салону літака, здійснена безпідставно (без отримання конструкторської документації, узгодженої належним чином компетентними органами).

Також без отримання належних послуг страхування повітряних суден ДАП «Україна» безпідставно сплатило страхову премію у сумі 11 740 тис. гривень.

Через неправомірне завищення ціни одиниці пального Підприємство зайво сплатило 978,1 тис. грн за поставлене авіаційне пальне.

Крім того, працівникам ДАП «Україна» виплачено одноразове матеріальне заохочення у сумі 150,5 тис. грн, яке не передбачене умовами Колективного договору, а неврахування вимог законодавства з оплати відряджень призвело до необґрунтованих витрат коштів на загальну суму 232,6 тис. гривень.

За результатами інвентаризації встановлені нестачі матеріальних цінностей на суму 12 тис. гривень. Крім того, Підприємство прийняло акти виконаних робіт із завищенням вартості послуги з ремонту і технічного обслуговування автомобілів на суму 15,2 тис. гривень.Задіяння до виконання літерних рейсів повітряних суден інших суб’єктів господарювання за наявності вільних літаків Підприємства призвело до додаткових витрат на суму 542,3 тис. гривень.Встановлені порушення усунуто у сумі 12 053,3 тис. грн, з яких кошти у сумі 12 044,5 тис. грн перераховано до державного бюджету.Для повного усунення порушень законодавства та відшкодування матеріальної шкоди (збитків), виявлених під час ревізії, Держаудитслужба надіслала керівництву Підприємства відповідну вимогу.Матеріали ревізії надіслані до Національного антикорупційного бюро України на його звернення у зв’язку зі здійсненням досудового розслідування, також поінформовано Службу безпеки України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь