Програму імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на Закарпатті розглянули учасники онлайн-навчання


Листопад 12
15:00 2021

Про особливості оголошення неблагополучних пунктів щодо сказу лисиць, відстріляних у рамках моніторингу, йшлося під час планового навчання, що відбулося у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Закарпатській області за участю державних інспекторів, начальників та фахівців районних державних лікарень ветеринарної медицини.

Присутніх, зокрема, ознайомили з програмою пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу та оцінкою ефективності пероральної вакцинації. Окремо учасникам пояснили як правильно здійснювати відбір і надсилання матеріалу для дослідження, а також надали рекомендації щодо здійснення лабораторного контролю за ефективністю пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території області.

Заступник начальника управління – начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС Андрій Русин у своїй доповіді роз’яснив присутнім загальні положення Програми пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території України затвердженої Наказом Держпродспоживслужби від 8 жовтня 2021 року №663. Він зауважив:

«Вакцинація диких м’ясоїдних тварин є комплексним розв’язанням проблеми захисту населення та сільськогосподарських, домашніх і диких тварин від захворювання на сказ в інтересах безпеки окремої людини, суспільства, довкілля, яке спрямоване на ліквідацію сказу в Україні».

За підсумками проведеного заходу учасники прийняли низку відповідних рішень. Насамперед, присутнім наголосили на необхідності неухильного виконання норм та основних положень Програми пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території України; проведення відбору зразків відповідно до методичних рекомендацій «Планування, організація та проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь