Сенсація

Редакційна колегія журналу «Вісник Верховного Суду» провела перше засідання


Лютий 04
17:15 2022

4 лютого 2022 року відбулося перше засідання редакційної колегії журналу «Вісник Верховного Суду» – спеціалізованого офіційного науково-практичного видання, заснованого Верховним Судом. Кількісний і персональний склад редакційної колегії затверджено торік у вересні Пленумом ВС з-поміж суддів та науковців. Головним редактором і головою редколегії «Вісника» є Голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

Основні завдання «Вісника Верховного Суду» полягають в оперативному доведенні до судів усіх рівнів та громадськості постанов Пленуму ВС, судової практики Верховного Суду та інших судів, матеріалів з питань організації діяльності судів, матеріалів з питань теорії і практики застосування матеріального та процесуального права, інших матеріалів, інформації про найважливіші події, що відбуваються у Верховному Суді, а також поза його межами за участю суддів ВС. «Вісник» буде видаватися в електронному вигляді.

На засіданні обрали заступника голови редколегії з числа її членів. Всеволод Князєв запропонував на цю посаду суддю Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду д. ю. н., професора, члена-кореспондента Національної академії правових наук України Віталія Уркевича, оскільки він має значний досвід наукової діяльності. Кандидатура Віталія Уркевича була підтримана більшістю голосів членів редколегії.

Також на засіданні затвердили графічно-стильове й художнє оформлення «Вісника» та обговорили інші важливі для ефективної роботи редколегії питання. Серед іншого йшлося про організацію та здійснення рецензування матеріалів, призначених для оприлюднення в журналі; технічні вимоги до оформлення статті (зокрема, обсяг статті, вимоги до анотації, шрифт, інтервал); алгоритм перевірки статей на наявність плагіату тощо.

Усі висловлені на засіданні пропозиції будуть консолідовані та винесені на наступне засідання для їх затвердження редакційною колегією.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

У Кривому Розі в результаті ракетного удару постраждали 4 людей, зокрема 12-річна дитина

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Нам вдалося повернути з полону 3767 українців та українок – майже всі пот...

Прочитайте повну статтю

Знищена ворожа техніка, склади БК, ліквідовані окупанти - результати бойової роботи прикордонни...

Прочитайте повну статтю

Генеральним директором Укроборонпрому став Олег Гуляк

Прочитайте повну статтю

Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» працює в штатному режимі в обох напрямках

Прочитайте повну статтю

У всеозброєнні: іноземець хотів потайки перемістити бойову зброю до Євросоюзу

Прочитайте повну статтю

В УДМС Хмельниччини провели онлайн-навчання на тему: «Нормативно-правове регулювання питань зап...

Прочитайте повну статтю

В Олександрівському відділі збільшили можливість запису до електронної черги для отримання адмі...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь