Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 10 від 8 лютого 2022 року


Лютий 08
15:35 2022

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради: В.Грищук, Н.Краснощокова, О.Прудивус, Л.Швецова, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, Л.Іванова, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у відрядженні судді Ічнянського районного суду Чернігівської області ВОВЧЕНКА Андрія Володимировича до Новозаводського районного суду міста Чернігова для здійснення правосуддя.

2. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у відрядженні судді Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області КАРПУСЯ Ігоря Миколайовича до Новозаводського районного суду міста Чернігова для здійснення правосуддя.

3. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ВАСИЛЬЧЕНКО Олену Георгіївну з посади судді Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

4. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ГОНЧАР Любов Ярославівну з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

5. Вища рада правосуддя ухвалила оголосити до 10 лютого 2022 року перерву у розгляді матеріалів про звільнення ПРОШУТІ Ірини Дмитрівни з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

6. Вища рада правосуддя вирішила припинити відставку судді БІЛИК Ганни Олексіївни у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо неї за вчинення умисного злочину.

Копію цього рішення надіслати до Пенсійного фонду України, який забезпечує виплату щомісячного грошового утримання судді у відставці.

7. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновок члена Вищої ради правосуддя Іванової Лариси Броніславівни про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Октябрського районного суду міста Полтави СІНІЦИНА Едуарда Миколайовича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя (вхідний № 3860/0/6-21 від 20 грудня 2021 року).

8. Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів» та 3142 «Реконструкція та реставрація інших об’єктів» в розрізі судів та територіальних управлінь Державної судової адміністрації України згідно з додатком 1 до листа т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України від 8 лютого 2022 року № 11-1842/22.

Копію рішення надіслати Державній судовій адміністрації України.

9. Вища рада правосуддя вирішила покласти тимчасово, з 10 по 11 лютого 2022 року, на час відрядження тимчасового виконувача обов’язків Голови Державної судової адміністрації України Сальнікова Олексія Олександровича, виконання обов’язків Голови Державної судової адміністрації України на ПАМПУРУ Максима Валерійовича, директора департаменту з організації розпорядження державним майном Державної судової адміністрації України.

10. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Харківського окружного адміністративного суду (як тимчасового переведення) залишити без розгляду.

11. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Арцизького районного суду Одеської області повернути до Державної судової адміністрації України.

12. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження суддів до Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження суддів та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь