Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 13 від 17 лютого 2022 року


Лютий 17
15:40 2022

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради: В.Грищук, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, Л.Іванова, Н.Краснощокова, В.Матвійчук, І.Плахтій, О.Прудивус, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, Л.Швецова, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити БУДІШЕВСЬКУ Людмилу Олексіївну з посади судді Південно-західного апеляційного господарського суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

2. Вища рада правосуддя вирішила звільнити БЄЛЯНОВСЬКОГО Володимира Віталійовича з посади судді Південно-західного апеляційного господарського суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

3. Вища рада правосуддя вирішила звільнити МІНЯЙЛА Миколу Павловича з посади судді Миколаївського апеляційного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

4. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ГОЛОВЕЯ Віктора Миколайовича з посади судді Південно-західного апеляційного господарського суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

5. Вища рада правосуддя вирішила звільнити МИШКІНУ Марину Альбертівну з посади судді Південно-західного апеляційного господарського суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

6. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ЦВІРКУНА Юрія Івановича з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв’язку з поданням заяви про відставку.

7. Вища рада правосуддя вирішила звільнити БЕЦЯ Олександра Вадимовича з посади судді Апеляційного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

8. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо необхідності забезпечення проведення перевірки обставин, повідомлених суддею Солом’янського районного суду міста Києва БУРЛАКОЮ Олександром Васильовичем, з дотриманням приписів статті 19 Конституції України та статті 214 Кримінального процесуального кодексу України.

9. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки члена Вищої ради правосуддя Болотіна Сергія Миколайовича про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленнями судді Богунського районного суду міста Житомира ВОРОБЙОВОЇ Тетяни Анатоліївни (вхідний № 94/0/6-22 від 1 лютого 2022 року), судді Дзержинського районного суду міста Харкова НЕВЕНІЦИНА Євгена Валерійовича (вхідний № 102/0/6-22 від 4 лютого 2022 року).

10. Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодом економічної класифікації видатків 2113 «Суддівська винагорода» в розрізі судів та територіальних управлінь Державної судової адміністрації України (щодо місцевих загальних судів) згідно з додатком до листа Державної судової адміністрації України від 17 лютого 2022 року № 11-2249/22. Копію рішення надіслати Державній судовій адміністрації України.

11. Вища рада правосуддя вирішила нагородити нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя» ДЯКОВИЧА Віктора Петровича – суддю Львівського апеляційного адміністративного суду у відставці, за значний особистий внесок у діяльність і розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права та захисту прав, свобод, законних інтересів людини і громадянина та з нагоди 70-річчя від дня народження.

12. Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо проєктів законів України «Про внесення змін до Законів України «Про доступ до судових рішень» та «Про електронні довірчі послуги» щодо оформлення електронних примірників судових рішень» від 2 грудня 2021 року,  реєстраційний № 6377, внесеного на розгляд Верховної Ради України у порядку законодавчої ініціативи народними депутатами України Бабієм Р.В., Новіковим М.М., Дундою О.А., Дирдіним М.Є., Загоруйко А.Л., Железняком Я.І., Ткаченком О.М., Славицькою А.К., Міньком С.А., Чорноморовим А.О., Нікітіною М.В., та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оформлення електронних примірників судових рішень» від 13 грудня 2021 року, реєстраційний № 6377-1, внесеного на розгляд Верховної Ради України у порядку законодавчої ініціативи народним депутатом України Фрісом І.П. Надіслати консультативний висновок до Верховної Ради України.

13. Вища рада правосуддя вирішила повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Артемівського міськрайонного суду Донецької області (як тимчасового переведення) залишити без розгляду.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь