Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 82 від 16 листопада 2021 року


Листопад 16
17:01 2021

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 16 членів Ради:  О.Маловацький, Н.Краснощокова, О.Прудивус, Л.Швецова, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, П.Гречківський, В.Грищук, Л.Іванова, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила клопотання Генерального прокурора Венедіктової Ірини Валентинівни задовольнити.

Продовжити до 17 січня 2022 року строк тимчасового відсторонення судді Тиврівського районного суду Вінницької області РАТУШНЯКА Ігоря Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

2. Вища рада правосуддя вирішила клопотання виконувача обов’язків Генерального прокурора Говди Романа Михайловича задовольнити.Тимчасово, до 10 січня 2022 року, відсторонити суддю Чернігівського окружного адміністративного суду ЛОБАНА Дмитра Вікторовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

3. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення БИТЯКА Ігоря Григоровича на посаду судді Васильківського районного суду Дніпропетровської області.

4. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення КРАВЧЕНКА Петра Анатолійовича на посаду судді Тарутинського районного суду Одеської області.

5. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення СЕМЧУК Олени Сергіївни на посаду судді Господарського суду Полтавської області.

6. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення СУБОТІНОЇ Світлани Анатоліївни на посаду судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області.

7. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення ІСАЄВОЇ Діани Аркадіївни на посаду судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська.

8. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення ШЕВЧЕНКО Марини Олександрівни на посаду судді Лисичанського міського суду Луганської області.

9. Вища рада правосуддя ухвалила  відкласти розгляд матеріалів щодо внесення Президентові України подання про призначення ХЛИСТУНЕНКО Ольги Володимирівни на посаду судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

10. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у продовженні строку відрядження судді  Добропільського міськрайонного суду Донецької області ХОМЕНКА Дмитра Євгеновича до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області для здійснення правосуддя.

11. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ПІКУЛЬ Антоніну Адольфівну з посади судді Київського апеляційного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

12. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ДЄТКОВА Олександра Якимовича з посади судді Березівського районного суду Одеської області  у зв’язку з поданням заяви про відставку.

13. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ВИСОЦЬКУ Валентину Степанівну з посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

14. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд питання про припинення відставки судді Малиновського районного суду міста Одеси ЦЕЛУХА Анатолія Петровича у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину.

15. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 20 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …3 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 383 Кримінального кодексу України, за фактами, викладеними у повідомленні судді Господарського суду Одеської області ЦІСЕЛЬСЬКОГО Олега Володимировича.

16. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 20 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …4 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 383 Кримінального кодексу України, за фактами, викладеними у повідомленні судді Господарського суду Одеської області ПОГРЕБНОЇ Катерини Федорівни.

17. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд повідомлення голови Приморського районного суду міста Одеси КІЧМАРЕНКА Сергія Миколайовича про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

18. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному    3 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …0 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 383 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею Господарського суду Одеської області    Д’ЯЧЕНКО Тетяною Геннадіївною.

19. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному  8 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …0 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 383 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею Господарського суду Одеської області ПЕТРЕНКО Наталією Дмитрівною.

20. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Іванової Лариси Броніславівни – за повідомленням судді Окружного адміністративного суду міста Києва ВОВКА Павла Вячеславовича (вхідний  № 3508/0/6-21 від 18 серпня 2021 року);

Саліхова Віталія Валерійовича – за повідомленням голови Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області БОЯРСЬКОГО Олександра Олександровича (вхідний № 2974/0/6-21 від 15 липня 2021 року);

Сухового Валерія Григоровича – за повідомленням судді Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області ВАСИЛЬЧЕНКА Віталія Васильовича (вхідний № 3781/0/6-21 від 8 листопада 2021 року).

21. Вища рада правосуддя вирішила закрити дисциплінарне провадження стосовно заступника Голови Державної судової адміністрації України ГІЗАТУЛІНОЇ Людмили Василівни.

22. Вища рада правосуддя вирішила погодити встановлення надбавки за інтенсивність праці ПАРХАЦЬКІЙ Тетяні Миколаївні, керівнику секретаріату Вищої ради правосуддя, пропорційно відпрацьованому часу на вказаній посаді у листопаді – грудні 2021 року.

23. Вища рада правосуддя вирішила відновити з 16 листопада 2021 року проведення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя – заступника керівника секретаріату – начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя, оголошеного рішенням Вищої ради правосуддя від 22 квітня 2021 року № 927/0/15-21.

24. Вища рада правосуддя вирішила визначити СЕРЬОГІНА Олександра Юрійовича переможцем конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя  заступника керівника секретаріату – начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя, оголошеного рішенням Вищої ради правосуддя від 22 квітня 2021 року № 927/0/15-21.

25. Вища рада правосуддя вирішила призначити СЕРЬОГІНА Олександра Юрійовича на посаду заступника керівника секретаріату – начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя з початку фактичного виконання ним посадових обов’язків строком на п’ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування строком на один місяць.

26. Вища рада правосуддя ухвалила  повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Васильківського районного суду Дніпропетровської області повернути до Державної судової адміністрації України.

27. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження судді до Попаснянського районного суду Луганської області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження судді  та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

28. Вища рада правосуддя вирішила продовжити до 26 листопада 2021 року строк надання суддями згоди на відрядження до Чутівського районного суду Полтавської області.

Затвердити текст оголошення про продовження строку надання суддями згоди на відрядження до Чутівського районного суду Полтавськї області та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

29. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність відрядження суддів до Солом’янського районного суду міста Києва.

30. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Ленінського районного суду міста Харкова (як тимчасового переведення) залишити без розгляду.  

31. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження судді до Балаклійського районного суду Харківської області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження судді та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

32. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Селидівського міського суду Донецької області повернути до Державної судової адміністрації України.

33. Вища рада правосуддя ухвалила виправити описку у вступній та резолютивній частинах рішення Вищої ради правосуддя від 17 червня 2021 року № 1407/0/15-21, зазначивши «Вячеславівни» замість «В’ячеславівни».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь